/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Derby élmény 2018

Booksy, Veronica Fling és Veljko Mazsity, Esti Fény és Nagy Tamás. Ők az idei agár, ügető és galopp Derby győztesei, akik számára valóra vált az álom, az egyszeri és megismételhetetlen. Köszönjük nekik, a tulajdonosoknak és az őket felkészítő trénereknek az izgalmas versenyekben nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Mindhárman esélyesnek számítottak a győzelemre. Booksy évek óta meghatározó versenyzője a profi agár futamoknak. Tenczel Gábor négyéves agara a mezőny legrutinosabb indulója most is bizonyított. Veronica Fling tudása megkérdőjelezhetetlen, tavaly veretlen volt és bár idén nem volt mindig szerencsés szombaton a legjobb képességét nyújtotta. Esti Fény folyamatosan eredményesen teljesített kétévesen és tavasszal is, vártuk már, hogy végre ismét igazán kijöjjön számára a lépés. A Derbyben Zala Csaba változtatott kicsit az eddigi taktikán, a nagy mezőny miatt azt kérte Nagy Tamástól, hogy próbáljon közelebb helyezkedni a fronthoz, amit maximálisan sikerült is megvalósítania.

A 96. Magyar Derby slussz poénja, hogy a Sose halunk meg filmből Gyuszi bácsi számait, a 2, 9, 11-et játszotta meg hármasbefutó játékban hat szerencsés fogadónk BOX kombinációban, 150 forintos alapon, amivel ezúttal 359 835 forintot lehetett nyerni.

Úgy gondoltuk, hogy a profik mellett a lelkes amatőrök és az új generáció is megérdemli, hogy több ezren ünnepeljék őket a Kincsem Parkban és átéljék azt az izgalmat, amit egy nagyverseny tud nyújtani. Pénteken a 2. Póni Derbyben Büszke és Vörös Tamara, szombaton az 1. Celeb Derbyben Unique Boy és Martinek János, vasárnap pedig az 1. Civil Derbyben Usain Bolt és Halász Melinda Juhász Balázs profi hajtóval nyerték meg a Derby trófeát.

A látogatóknak a profi versenyeken kívül más élményben is lehetett részük. Amíg a legkisebbek póniztak, lámát simogattak, vagy épp agyagoztak, addig az anyukák saját Derby kalapot díszíthettek maguknak.

A Food Truckokból idén is finomakat csemegéztünk és vasárnap olyan jó időnk lett, hogy többen piknikeztek és leheveredtek a fűbe a versenypálya elé. Akárcsak a hagyományörző kerékpárosok, akik felelevenítették a régi korok hangulatát.

Sokan nézték vasárnap a VB meccset a rendezvénysátrunkban, ahol egy magyar találmánnyal, a Teqballal és a világbajnokságra készülő birkózókkal is lehetett találkozni.
Óriási sikere volt a divatnak. Ennyi csinos hölgyet, vagy urat aligha látunk magyar szabadtéri rendezvényen, mint ahányan a Derby Fesztiválra eljöttek. Az Art 6 Szalon és a Paletta Csodaház bemutatója után közel 100 versenyző mutatta meg az alkalomra készített ruháját a divatmustra zsűrijének.
A Derby emlékek között a legszebb kalapok és hölgyek is megmaradnak emlékezetünkben. Segítségül feltettük őket is a Facebook Derby Fesztivál albumába.
Várunk Benneteket jövőre is!

SHARE THIS