Esti Fény mellett további öt magyar lóért is szoríthatunk Pozsonyban

Vasárnap a szlovák galoppüzem is megrendezi a szezon legfontosabb versenynapját, az ünnepi Derby programon pedig Esti Fény mellett további öt magyar tréningben lévő telivér is starthoz áll.

Időrendi sorrendben haladva a kétéveseknek nyitott Cena Muscatita nyitja a sort, melyben az Álmodó istállós Crushing Power (Milos Milojevic), valamint a Dióspusztai II. istálló színeiben lévő Cromwell (Nagy Tamás) néz farkasszemet öt ellenféllel. Előbbi június végén meggyőző sikerrel debütált Pozsonyban, ami alapján, papíron első esélyként várhatja a 4000 euróval dotált, 1200 méteres megmérettetést.

Három futammal később a legjobb középtávú lovak mérkőznek meg a hagyományos Bratislavská míla-ban. A kilenc induló között a végtelenül hűséges Wizardess (Milos Milojevic) nevét is megtalálhatjuk, akit a helyi szaklap negyedik sanszként emleget Ideal Approach, George Boole és Facts And Figures mögött. Ez nagyjából reálisnak is tűnik, ugyanakkor a kanca megbízhatósága egy dobogós helyhez is hozzásegítheti az 1600 méteres, 13.000 euró összdíjazású ütközetben. Ezt a versenyt közvetlen a Derby fogja követni 15.15-kor, a legjobb háromévesek után pedig majd a sprinterklasszisok lépnek pályára az 1000 méteres Cena Mysa-ban. A kilenc lovat felsorakoztató csörtén Báthory (Jirí Palík) és Szerencse lovag (Jozef Bojko) kettősének drukkolhatunk. A tréningtársak közül természetesen előbbi tartozik a favoritok közé, ám utóbbi folyamatos fejlődésének köszönhetően szintén ott lehet a frontban.

SHARE THIS