/ by /   Kiemelt egyéb hír, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Csikósiker Pozsonyban – Línek első Szlovák Derby győzelme

Az Álmodó istálló kétéves kancája, Crushing Power megnyerte az 1200 méteres csikó versenyt a Derby napon Pozsonyban. A hat lovas mezőnyben ő volt az egyetlen nyerő, ennek ellenére jó osztalékot ért a magyar telivér sikere. A tehetséges kanca mindkét versenyét Milos Milojeviccel nyerte, a folytatásban már a legkomolyabb kétéves versenyek jöhetnek a számára. A versenyre nevezve volt a dióspusztai Cromwell is de őt lejelentették.
A 2600 méteres nagydíjban nem indult a hazaiak nagy reménye a Kincsem Díj nyerő Oriental Sky, ennek ellenére izgalmas futamot hozott a verseny, Küzdelemben a cseh Felix volt a legerősebb.
A 2000 méteres futamban a tavalyi szlovák derbynyerő, Zorina a vártnál nehezebben, de nyert így továbbra is őrzi idei veretlenségét.
Az 1600 méteren voltunk ismét érdekeltek. Wizardess hozta magát és pénzdíjas negyedik helyen ért célba a nyerő Ideal Approach mögött.
A kiskerületű pozsonyi pálya most is sok ló dolgát megnehezítette, többek között Esti fényét is a 2400 méteres Derbyben. A 14 lovas mezőny betöltötte a pályát, a Magyar Derby nyerő pedig sokat ment kívül, így a befutóban nem jutott szerephez és a 10. helyen ért célba. Nem járt jól a Cseh Derby nyerő sem, mert a mezőny végéről zárkózva elkésett. Nem úgy a Cseh Derby harmadik Mon Cheri, aki Línekkel szép küzdelmet követően megnyerte a 26. Szlovák Derbyt. A kiváló lovas első kékszalag sikerét aratta hazájában.
Az 1000 méteres sprintfutamban Báthory gyorsan kezdett, vezetett, majd hetediknek esett vissza, míg Szerencse lovag erős mezőnyben nem jutott szerephez és kilencedik lett. A futam nyerője a favorit Mr. Right.
Már nem kell sokat várni a hazai lóversenyekre sem, hiszen jövő szombaton újra nyitja kapuit a Kincsem Park!

SHARE THIS