/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Gyolai Zoltán indul az Európa-bajnokságon

Most hétvégén, pénteken és szombaton, a FEGAT Amatőrhajtó Európa-bajnokságon Gyolai Zoltán képviseli hazánkat a Kincsem Parkban a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown. A lovakat sorsolták, megvannak az indulók, így megkérdeztük versenyzőnket mit gondol a futamokról és az esélyekről.

Kedden került sor a lovak kisorsolásra, hogy zajlott ez az esemény?
– Tizenhárom nemzet hajtója áll starthoz a hétvégén, a versenyzők számára a lovakat sorsolták. Öt versenyben hajtunk, mindenki kapott esélyes, kevésbé esélyes és szélső esélyt képviselő lovat.

Két nap alatt öt futamban kell majd helyt állni, hogy érzed, milyen lovakat kaptál?
– Rögtön az első futamban, pénteken Sensation-t fogom hajtani, ami igen jó esélyt képvisel. Szombaton Spartacus az, akiben nagyon bízom, mert hosszútávon jól megy, a futam pedig 2500 méteres lesz. Ha jól eljön a starttól, akkor bármire képes lehet. Ezen a napon a második és a harmadik futamban is erős mezőny lesz, előbbiben Nichelino Di Re-t fogom hajtani, utóbbiban pedig Ördög Hegedűse lesz a társam. Úgy gondolom, mindkét lóval okozhatunk kellemes meglepetést.

Mennyire ismered a versenytársaidat? Találkoztál már valamelyikükkel korábban?
– Senkit sem ismerek, ettől még izgalmasabbak lesznek a futamok, érdemes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba. Ami mellettem szólhat az a hazai pálya ismerete és az, hogy a lovak nagy részét ismerem.

Mit gondolsz, hogy fog majd alakulni a versenyed? Mivel lennél elégedett?
– Nagyon nehéz bármit is megtippelni, szinte bármilyen végeredmény lehetséges. Természetesen mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél jobb eredménnyel végezzek.

A futamok szeptember 7-én pénteken és 8-án szombaton kerülnek megrendezésre a Kincsem Parkban, a VIII. Food Truck Show Budapest rendezvény alatt. Gyere ki Te is és szurkolj Gyolai Zoltánnak!

SHARE THIS