/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Megszületett a Nemzeti Galopp Liga győztese

A Magyar Derby győztese, a hároméves mén, Esti Fény kiváló eredményekkel büszkélkedhet az idei évben. Nemcsak a Derbyt nyerte meg, hanem a Szent István Díjat, a nemzetközi Kincsem Díjat és a Magyar St. Leger-t is, ezzel begyűjtötte a Nemzeti Galopp Liga és az Év Lova címeket is. A Nemzeti Galopp Liga győzelem az erkölcsi siker mellett, további több millió forintos nyereményt jelent a legjobbaknak. A győztes magyar csapatnak, hiszen a lovak kategóriájában a magyar tenyésztésű Esti fény győzött, a trénereknél Zala Csaba, a lovasoknál Nagy Tamás.

Három részes interjú-sorozatunkban először idomárját, Zala Csabát kérdeztük.

Hogyan értékeled Esti Fény idei szezonját?
– Nagyon jó éve volt a lónak, örülök annak, hogy a Kincsem Díjban volt a legjobb formában. Csupán egy versenyt nem tudtunk vele itthon megnyerni, amit szerettem volna, az a Nemzeti Díj volt. Ott Tour To Paris verhetetlen volt, nem volt esélyünk ellene, nem tudtuk legyőzni. Esti Fény nagyon jól teljesített egész évben és szerencsére teljesen egészséges volt végig és most szezon végén is. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a teljesítményéhez kellett állandó lovasa, Nagy Tamás, aki egész szezonban élvezte a tulajdonos bizalmát.

Vannak már tervek a jövőre nézve?
– Még nincs pontos terv, most a pihenésen van a fő hangsúly, majd télen a tulajdonosi körrel átbeszéljük a lehetőségeket. Természetesen a hazai kiemelt nagy versenyeken szeretnénk őt mindenképpen indítani, de külföldi futamokban is szeretném kipróbálni.

Külföldön pontosan hol?
– Pozsonyban már volt rossz tapasztalatunk, kiderült, hogy ennek a nagy erős ménnek a kispálya egyáltalán nem fekszik. Talán Németország felé vennénk az irányt, de majd tavasszal kiderül.

Milyen lesz a téli pihenő?
– Nálam, a kakucsi tréningtelepen pihen egy keveset, a karámban és a legelőn élvezi a szabadságot. Könnyű munkával folyamatosan lovagoljuk majd, mert készülni kell a következő szezonra, ahol hasonlóan nagy feladatok várnak majd ránk.

SHARE THIS