/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Továbbképzés a patkolásról

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete és a Kincsem Park közös szervezésében két svéd ügetős szakember továbbképzést tartott ügetőlovak patkolása témakörben kovácsoknak és tréneknek.
Lennart „Guran” Andersson Svédország egyik legnevesebb lókórházának a patkolókovácsa korábban a világsztár Varenne-t patkolta, míg Patrick Hedqvist a világklasszis Stig H. Johansson kovácsa, aki a remek képességű Readly Express-el turnézta a világot és a Mustad egyik fejlesztője.
Az elméleti órákon Lennart Andersson a sérült és deformált paták kezeléséről beszélt az érdeklődőknek. Kollégája Patrick pedig a kivetítőn a munkáit mutatta be és gyakorlati kérdésekre válaszolt.
A gyakorlati órákon repedt-, bak patás és egyéb más problémákkal rendelkező ügetőlovakat patkoltak. Idomárhajtóink és kovácsaink aktívak voltak, kérdéseikre hasznos válaszokat kaptak. Gyönyörű munkákat láttunk Patricktól, Lennart folyamatosan magyarázta és instruálta a patkolásokat.
Nagyon hasznosnak bizonyult az egynapos továbbképzés a patkolásról, bízunk benne, hogy a szakmában dolgozók profitálni fognak a látottakból. A tervek szerint a tenyésztő egyesület, a Magyar Lovaregylet és a Kincsem Park a jövőben is fog szervezni hasonló képzéseket a sport szereplői számára. A cél a folyamatos fejlődés és az, hogy a hazai ügetősportban minél képzettebb szakemberek dolgozzanak.

SHARE THIS