/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Második hely a római éjszakában

A magyar galoppszezon már befejeződött, ám Hajdi Lajos lovai nem pihennek, két idomítottja futott Rómában Stanislav Georgievvel a nyergében. A kétéves Franko a nyeretlenek számára nyitott, 1200 méteres futamban lépett pályára, a hároméves istállótárs Tangra pedig egy 1600 méteres ütközetben vett részt, ahol előkelő második helyet szerzett. Az idomárt kérdeztük a versenyekről és Tangra sikeréről.

Milyen futamokban indultak a lovak?
– Frankoval komoly tervek nem voltak, elsősorban a rutinszerzés volt nála fő cél és meg szerettük volna nézni, hogy hol tart a felkészülésben. Tangra eladó lovak számára kiírt versenyben futott, jó esélyekkel állt starthoz. Bíztunk benne mi is, mert itthon nagyon jól dolgozott és kiváló kondícióban volt.

Milyenek voltak a riválisok?
– Frankonak igen erős, nagy létszámú mezőnyben kellett helyt állnia, az első 600 méteren szépen tartotta is a tempót, azonban a nagyon mély pálya nem kedvezett neki a végére.
Tangra szépen végig az élen ment és tulajdonképpen csak az utolsó 100-200 méteren tudta megelőzni a későbbi nyerő.

Mik a tervek Tangrával, jó formában van fog még külföldön szerepelni a télen?
– Most úgy látom hogy nem. Egy jó futással, egy jó élménnyel vonul téli pihenőre. Néhány hét múlva könnyű munkákkal fog készülni a következő szezonra. Egyelőre csak itthoni versenyek vannak tervben nála

SHARE THIS