/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Díjátadás Vincennesben

Az elmúlt hétvégén a legjelentősebb francia ügetőpályán, Vincennesben tartották meg a hagyományos évvégi díjátadó gálát, melynek keretében díjazták a tagországokban legjobban szereplő francia tenyésztésű ügetőket. Idén ezt a kitüntető címet Donia d’Aunay, azaz a Gyolai istálló lova nyerte Magyarországról. Az ügető tulajdonosa Gyolai Zoltán, trénere Papp István. A díjátadáson Gyolai Nikolett tulajdonos, Kolozsi Sándor segédhajtó, Balogh Bernadett és Balogh Roland egykori amatőr championok és Rutkai József idomár vett részt. Gyolai Nikolettet a hazaérkezés után kérdeztük.

Első alkalommal nyertétek meg ezt a rangos díjat, milyen volt a gála?
– Fantasztikus volt az egész, nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, remek hangulat volt. Az ügetősport fővárosában járni, pláne ilyenkor egy díjkiosztón, az fantasztikus dolog, ez egy teljesen más világ. Az esti futamok között voltak a díjátadások, minden díjazott lovat bemutattak, fényképet, filmet vetítettek. Maga a versenynap is rendkívül hangulatos és izgalmas volt, nagy megtiszteltetés volt, hogy ezen részt tudtunk venni.

Mi volt a hétvége szakmai programja?

– A péntek esti ünnepi program után szombaton részt vettünk az egész napos versenynapon, betekintést nyerhettünk Vincennes életébe. A pályáról azt kell tudni, hogy ez a világ legnagyobb ügetőpályája, a téli időszakban rengeteg versenyt rendeznek és jobbnál jobb lovak futnak. Külön öröm volt számomra, hogy a rendszeres hazai közvetítések miatt, sok résztvevőt ismertünk, így szinte olyan volt, minta egy nagyon ismerős közegbe csöppentünk volna. Volt szerencsénk az istállóknál is járni, megnézhettük az a fantasztikus háttérmunkát, ami a közvetítések során nem látható, igyekeztünk tanulni, tapasztalatot cserélni. Ami lenyűgözött, azaz emberek maximális tisztelete és szeretete a lovak iránt, illetve egymással szemben is.

SHARE THIS