/ by /   A nap híre, Kiemelt egyéb hír, Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Meglepetés és házi befutó a Tolnay László Emlékversenyben

A Mr. Tomi istálló fölényét hozta a szombati főfutam, mely kapcsán idén is Tolnay Lászlóra emlékeztünk. A mini mezőnyből elsősorban King’s Call valamint a Kincsem Parkban most debütáló Milady Amok eredményes futását várták a játékosok. Erre cáfolt rá Timoko R.L. (Várhidi Róbert) és istállótársa, Villeneuve (Horváth György), akik a befutóban egymás között döntötték el a futam sorsát. Az utolsó métereken a hatéves import volt az erősebb, aki így győzelemmel korrigálta múlt heti galoppozását. A harmadik helyre minimális különbséggel Oldtimer Diamant (Angyal Andor) érkezett meg, King’s Call-t (Papp István) előzve.

A nyolcfutamos délutánon nem láttunk nagy mezőnyöket, ennek ellenére több alkalommal is meglepetést jegyezhettünk fel a dobogó valamelyik fokán. Kevesen számítottak arra, hogy Gyolai Zoltán két versenyt is nyer, ez végül Protecta Ferm és – némi szerencsével – Victory-Lease kocsijában is sikerült a champion címre aspiráló amatőrhajtó-tulajdonosnak. Hozta a papírformát Titán Ville (Fazekas Imre) a negyedik futamban, ahol végül a vártnál jóval nehezebben verte a nagyot futó Prometheus-t (Papp Kálmán). A program végén futották a 2019. évi Kincsem Park Kupa sorozat első futamát, melyben a favorit Bezique Va Bene biztosan ért haza, így Takács Krisztián némi előnnyel várhatja az áprilisi, következő felvonást.

A nyeretlenek táborából Winner Boy (Papp Kálmán) lépett ki az első futamban, míg a jackpotos Varázs Díjat végig vezetve nyerte Virna Lisi vendéghajtójával, Veréb Andorral. A Bonviván Hendikepben kisebb meglepetésre Usain (Nagy Ferenc II.) volt a legerősebb, a Mount istálló hűséges hatévese két győzelemmel indította az idei szezonját.

SHARE THIS