/ by /   A nap híre, Kiemelt egyéb hír, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Tour To Paris Franciaországban készül a szezonra

A francia tenyésztésű Tour To Paris ma szülőhazájába utazott, hogy a festői szépségű Chantilly-ban folytassa felkészülését a 2019-es versenyszezonra.
A négyéves pej mént eddig Ribárszki Sándor tréningezte. A mérlege pazar, hiszen nyolc versenyből nyolcat megnyert a Kincsem Parkban, köztük több kiemelt futamot is, mint a Szent László Díjat, a Nemzeti Díjat, a Kozma Ferenc Emlékversenyt vagy az Overdose Díjat.
Tour To Paris egyszer már járt Franciaországban, akkor sajnos külső körülmények miatt nem futhatott, de Black Type ló lévén rengeteg lehetősége lehet a gallok versenypályáin.

Tulajdonosa, Dr. Hammersberg Elemér emiatt határozta el, hogy idén csak Franciaországban áll majd starthoz, azonban az ezzel járó havi több ezer kilométer utazás megterhelő lett volna a ló számára, így született meg a döntés, hogy francia idomításba kerüljön. Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy 50km-en belül számos versenypálya található, ráadásul francia tenyésztésű ló lévén a tulajdonosnak 65% prémium is jár a versenydíjból.
Mindenképpen olyan trénert kerestek számára, akinek kiemelkedő eredményei vannak Franciaországban és nemzetközileg is elismert. Így esett a választás Pia Brandt-ra, aki Svédországból költözött át Franciaországba és hölgy létére felküzdötte magát a top 10 francia tréner közé. Sikereit az is bizonyítja, hogy január 31-én az ő lova nyerte Dubaiban az 1000 Guineas –t, az egyik klasszikus futamot. Brandt egyébként a magyar származású Török Jánostól tanulta Svédorszában a galoppversenyzés alapjait, jelenleg pedig 77 ló áll nála idomításban, ami szintén szempont volt az istállóválasztásnál, hiszen ez a mennyiség ottani viszonylatban jól kezelhetőnek számít, nem túl nagy létszám.
Tour To Paris Pia Brandt saját birtokán fog lakni, ahol a családi háza és a tréningtelepe is található. A lovak angol boxos istállóban vannak elhelyezve, a telep minden szempontból kitűnően felszerelt, például a jártató is rekortán borítású. Az utazás is a legnagyobb rendben zajlott, a hosszú utat a ló egy kétszemélyes önjáró lószállítóban tette meg, Csupor Ferenc és Hammersberg Elemér kíséretében.

A tervek szerint Tour augusztusig mindenképpen kint marad, de amennyiben jól szerepel, akár a szezon végéig is. A négyéves mén nagyon jól telelt itthon, a decembert pihenővel töltötte, majd januártól erős, intenzív téli alapozó munkát végzett. Kondíciója tökéles, egészsége maximálisan rendben van, így bizakodva várhatjuk a 2019-es szezont.
Első futása áprilisban várható. Hajrá Tour To Paris!

   

Fotó: Pia Brandt https://www.bloodhorse.com

SHARE THIS