/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Suták Csenge ismét nyeregben

A Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny után a győztesek körében Tour To Paris, nyergében Suták Csenge

Tavaly ilyenkor még senki sem sejtette, hogy hazánk egyik legeredményesebb lovas hölgyét, Suták Csengét nem a teljes szezonban látjuk majd lovagolni. Pár hónappal a Derby előtt jött a hír, Csenge gyermeket vár, így a szezon legjelentősebb versenyeiben már nem fog lovagolni, mégis ígéretet tett, minél előbb visszatér szeretett sportjához. Ahogy arról már korábbi Turf cikkünkben is beszámoltunk, a fiatal hölgy egy csodaszép kislánynak, Suták-Nagy Zarának adott életet október 10-én. Többen azt gondoltuk, egy kisbaba mellett nehéz lesz megoldani a folyamatos lovaglást, emellett önmagában a zsoké-súly megtartása is embert próbáló feladat, így Csenge visszatérését későbbre vártuk. Minden nehézség ellenére lovas hölgyünk nem adta fel, kevesebb mint egy év kihagyás után ismét nyeregbe száll, már a vasárnapi galopp kapunyitón.

Hogy vagytok? Hogy megy a felkészülés?

Köszönjük, mindketten jól vagyunk, igyekszem mindenhol helyt állni, eddig minden simán megy.

Hogy tudod megoldani a délelőtti lovaglásokat?

Szerencsére Zara édesapja mindenben sokat segít, délelőttönként itthon tud maradni vigyázni a kislányunkra, így én Alagon készülhetek a telivérekkel.

Zara hogy viseli mindezt?

Nagyon jóban vannak az apukájával, szerencsére úgy vettük észre nem viseli meg a dolog, de persze mindig nagy a boldogság, amikor hazaérek.

 

Kinél lovagolsz most?

Jelenleg Soltész András istállójába járok, nagyon jó viszonyban vagyunk, korábban is többször kaptam tőle lehetőséget, idén pedig a szokásosnál is nagyobb lotot gyűjtött össze, így bőven volt lehetőségem, hogy visszanyerjem a kondíciómat.

Mióta készülsz aktívan?

Végig igyekeztem fitten tartani magam, de intenzíven február elején kezdtem meg a felkészülést.

Uccellino a Bábolnai Díj megnyerésének pillanatában, társa Suták Csenge, aki a 100. sikerét aratta

Hány lovat kaptál a szezonnyitóra?

Az előzetes tervek szerint öt lehetőséget kapok, ha minden jól megy így a kapunyitó nagy részén nyeregben leszek. A Megnyitó Versenyben Casino Royal-t, az 1400 méteres Nyeretlenben La Shaba-t, az Ibolya Hendikepben Pokolfajzatot, a Hóvirág Hendikepben Regölőt, a Márciusi Hendikepben pedig Napsugár Isabel-t fogom lovagolni.

További sikeres felkészülést! Találkozunk a kapunyitón!

Varga Áron

SHARE THIS