/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gönczi Rebeka is készül a szezonra

Perfect Too és Gönczi Rebeka 

Hazánk legfiatalabb zsokéja, a tehetséges Gönczi Rebeka is nagy lendülettel készül a galopp szezonra. 2018. zsoké-championátusának bronzérmese bravúros szezont produkált, minden idők legfiatalabb apprentiszeként nyerte ki a negyvenedik győzelmet, mellyel ő lett Magyarország legifjabb zsokéhölgye. Ráadásul 2018. utolsó versenyében még a Derby-győztes Nagy Tamást is sikerült „letaszítania” a már biztosnak tűnő dobogóról, hiszen Rebeka ezzel a sikerrel egalizált a győzelmek számában, viszont a korábban begyűjtött érmes helyezések tekintetében már jócskán fölényben volt. A remek szezon után őt is megkérdeztük, mire számít az idei évben.

Milyen volt a téli időszak, gondolom most is sok időt töltöttél edzéssel és persze lovaglással. Most két hétig ugyan kényszerpihenőn vagy egy eltiltás miatt, de azért tervezed, hogy kilátogatsz a kapunyitóra?

A tél ellenére természetesen készültem minden nap, folyamatosan edzettem az egyetem mellett és persze minden nap lovagoltam is az Alagi tréningközpontban, általában napi öt-hat lovat. Ezen felül mindig nagyon figyelek az étkezésre is, hogy a súlyommal se legyen probléma. Ezúttal még nézőként, de persze én is kint leszek a kapunyitón, már nagyon várom a versenyeket.

Mikor láthatunk újra nyeregben?

A harmadik napon már biztosan versenyzem én is, egyelőre még nem tudom hány lovat kapok majd, de bízom benne, hogy egy-két lehetőséggel megtisztelnek majd a trénerek. Elképzelhető, hogy az egyik kedvencemmel, egy ígéretes hároméves ménnel indulok majd, de most még csak tervben van a nevezése.

Muffin és Gönczi Rebeka győzelme a Gáblik Antal Emlékversenyben

Van több kedvenced is, ami az idei szezont illeti?

Nagyon sok lóval dolgozunk, általában mindegyikkel jól kijövök, de számomra továbbra is Louleli az egyik legkedvesebb, tavaly kétszer is második voltam vele, remélem idén még tovább javul, ő most nagy reményekkel kezdi a szezont.

Kikentre közben, szintén Perfect Too nyergében

Egy kicsit más téma, Úgy hallottam te leszel az idei Kincsem+ kampány egyik reklámarca, milyen volt a fotózással egybekötött forgatás? Mi volt a pontos feladatod?

A forgatást szervezők először Stanislav Georiev lotját fotózták, illetve velük készítettek egy kisfilmet, ahol verseny színekben lovagoltak a lovasok, több „futamot” is megszerveztek. Ezt követően volt egy fotózás, ahol Pearl Oystert és engem fotóztak szintén verseny felszerelésben, emellett pedig egy kisebb forgatás is volt, ahol a legjobb lovas élményeimről kellett mesélnem maximum 5 mondatban, az élményeket rövid reklámspotokhoz fogják majd felhasználni.

Kiemelkedő szezont zártál tavaly és az azt megelőző években is, tavaly már a Derby-ben is lovagolhattál, milyen céljaid vannak a 2019-es szezonra?

Köszönöm, tényleg nagyon jól sikerült minden, nagyon boldog voltam, hogy a championátus helyezettjei között végeztem. Továbbra is szeretném ezt a szintet megtartani, legalább ennyit nyerni, fő cél pedig, hogy kiemelt versenyekben is minél jobb helyeken végezzek. Nagyon motivál, hogy több lovasunk is visszatér, várom, hogy Kovács Sándorral is együtt lovagolhassak verseny közben, igyekszem majd minél több dolgot „ellesni” a mestertől.

További sikeres felkészülést!

Varga Áron

SHARE THIS