/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika

Megszületett az év második legnagyobb nyereménye: 41 milliót nyert egy hazai játékos. 300 milliós jackpot, óriási meglepetések, négyes célfotó, színtiszta papírforma és látványos befutók egyaránt jellemezték az elmúlt hetet. A 18-as szám két hónap szünet után betalált, míg a 8-as és a 14-es továbbra is „elátkozott számok” maradtak.

Amikor a favoritra lehet számítani

A 14. hetet Cristophe Soumillon nyitotta és zárta két nagyszerű győzelemmel. A belga sztár zsoké a Kincsem+ futamok gyakori résztvevője, aki 2017-ben új Európa-rekordot állított fel az egy szezonban elért 302 győzelemmel. Hétfőn a favorit Golden Rajsa nyergében mutatott be kabinet lovaglást és nyerte biztosan az 1900 méteres futamot. Vasárnap szintén a favorit Dalvini hátán küzdött a győzelemért, és ezúttal sokkal nehezebb dolga volt, mint hétfőn. Sokáig úgy tűnt, hogy a mezőny közepén a korláthoz beszorítva nem tud beleszólni a végküzdelembe, de nem véletlenül számít ő nagy névnek a szakmában, egy ügyes húzással megoldotta a feladatot és valahogy csak kibújt a lovak sűrűjéből, ami elég is volt a végső sikerhez. A 10-16-3-2-11-es befutási sorrend 67 milliót ért a telitalálatosoknak, de a nem sorrendi Kincsem+ találat is 470.000 Ft-ot ért a szerencsés „tutistáknak”.

Amikor bonyolult a helyzet

Kedden Maisons-Laffitte-be utazott a Kincsem+ utazó cirkusza, ahol egy 1100 méteres galopp sprint futam várta a résztvevőket, illetve alig várták a fogadók, hogy elstartoljon a 18 telivér. Az előzetes esélylatolgatások során már várható volt, hogy fogadási szempontból bonyolult lesz a futam, hiszen a 62 másodpercig tartó küzdelem végkimenetele enyhén szólva is sokesélyesnek volt mondható, de hogy ismét olyan sorrend alakul ki, amikor nem születik telitalálat, nos erre azért nem számítottunk. Ennek ellenére három fogadónk is ünnepelhetett a nem sorrendi Kincsem+ találatának, ami ezúttal 2,5 millió forintot ért számukra!

Színtiszta papírforma a térhátrányos ügetőfutamban

Szerdán egy 3100 méteres ügetővel folytatódott a program, amelynek startjánál a lovak egy része 25 méter és három fogat pedig 50 méter térhátrányból vágott neki a távnak. Ez a térhátrányos versenyforma biztosítja, hogy különböző képességű ügetők is izgalmas futamban mérjék össze tudásukat. Ezúttal a játékszervező fogadási ajánlatában szereplő „szakértő tippje” rovatban ajánlott öt ló alkotta a nyerő kvintettet, ami már önmagában is jelezte, hogy nemhogy meglepetés nem született, de kis túlzással fél Európa kezében nyerő szelvények garmadája lapulhat. Ez okozta az aránylag alacsonyabb nyereményeket. Külön érdekesség, hogy a 18-as számú ló nyert, ami február 8-án fordult elő utoljára. Igaz, Jean Michel Bazire ritkán hibázik egy toronymagas favorittal.

Péntek esti Kincsem+ láz

Lassan megszokjuk, hogy ha péntek este, akkor ügető Vincennesből. Többek szomorúságára a 7-es számú ló Jean Michel Bazire-ral rögtön a start után elugrotta magát és kiesett a küzdelemből. A 10 alatti szorzójú lovak, akik az esélyesebbeknek számítanak, most nem váltották meg a világot és jöttek a kevésbé játszott lovak, de még milyen finissel a végén! Négy fogat szinte egyszerre esett be a célba, és bizony nagyon kellett a digitális célfotó a végső eredmény megállapításához.

41 milliós kiemelkedő nyeremény

 A csütörtöki futamban csupán 16 induló közül kellett eltalálni az első öt helyezettet a megfelelő sorrendben a címben szereplő szép summához, ami egy hazai Kincsem+ TUTI fogadónak sikerült is. Ezzel a gyönyörű találattal máris a lóversenyfogadás történetébe írta magát, hiszen a januári 104 milliós nyertes után ő lett a második legmagasabb nyeremény birtokosa.

A hét nyerőszáma a 9-es

Két győzelem és három helyezés fűződik a 9-es startszámhoz, ami kiemelkedő teljesítmény heti viszonylatban. A 14-est viszont két hete hiába keressük nyerő tiketten, és a 8-as szám is lassan az „eltűntek” listájára kerül, ha így folytatja.

Christophe Soumillon

SHARE THIS