/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Nem sikerült jól a németországi túra Fézer Róbert idomítottjainak, akik Berlin-Hoppegarten-ben próbálták meg szerencséjüket két nehéz sprint futamban. Bakos Gábor zsoké elmondása alapján mindkét lónak meglehetősen zavaros versenye volt és a nagy esők miatt kialakult erősen mély talaj sem tettszett a lovaknak, így sajnos csak pénzdíj nélküli helyekről tudunk beszámolni. Top L’Ami az 1200 méteres Preis vom Bötzsee-ben versenyzett további 10 telivér társaságában és a 10. helyen ért célba. A futam győztese a Kincsem Parkot is megjárt Do It In Rio (Adrie de Vries) volt.

A nap 6. futamaként megrendezett, Listed kategóriába sorolt Hoppegartener Sprint-Cup-ban Cirfancli képviselte Magyarország színeit, akit szintén zavaros verseny várt Németországban. A többszörös lökdösődés után a sárga sprinter már nem igazán tudott formát futni, így sajnos csak a 7. helyen zárt, a futam meglepetés-győztese Mc Queen Michael Cadeddu-val.

Rikoleta dísztakaróban felvezetőjével, Mészáros Patrikkal

Sokkal jobb vasárnapot hozott a másnap, hiszen a Pozsonyba látogató különítmény a két legjobb helyet orozta el a nemzetközi mezőnytől. A Szlovák Hazafi Díj-ban, azaz a Jarná cena kobyl-ban bravúros versenyzést követően Rikoleta (Zdenko Smida) győzedelmeskedett, ráadásul végig vezetve. Mögötte erős küzdelemben az utolsó pillanatban érkezett meg az Álmodó istálló klasszisa, Crushing Power (Tomás Lukásek) aki remek finist követően csupán egy fejhosszal maradt csak le a nyerőtől.

Gratulálunk a szép eredményhez!

A futam videója az alábbi linkre kattintva elérhető:

A részletes eredmények az alábbi linken olvashatóak:

Varga Áron

fotók: zavodisko.sk, Stanislav Georgiev

SHARE THIS