/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Fantasztikus külföldi szereplések – Esti Fény és Juniperus

Ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, ismét több magyar lovunk és lovasunk is külföldön próbálta meg szerencséjét, a Cantell Racing istálló Kölnbe utazott, ahol Esti Fény és Juniperus képviselte Magyarországot. A németországi kitekintés egészen káprázatosan sikerült, mindkét magyar lónak köszönhetően, hiszen a Preis des Medienhuses DuMont Rheinland, Listed kategóriás versenyben Esti Fény mindössze fél hosszal kapott ki a Group futamokat is megjárt Colomano-tol. Négy futammal később pedig az „utastárs” Juniperus, nyergében Cecilia Müller-el egy egészen bámulatos versenyzés után győzelemre vitte az istálló színeit.

A tapasztalatokról Zala Csaba idomárt kérdeztük

Először is engedd meg, hogy gratuláljak! Igazán kiválóak voltatok. Milyen volt Köln? Mindkét lovad csodásan teljesített, egy nappal a futam után hogyan értékeled a kinti szereplést?

Köszönöm az egész csapat nevében! Maximálisan elégedett vagyok, hiszen Esti Fény javult, tetszett a verseny lefolyása is. Szerencsére jól sikerült a start, könnyen lovagolható volt, lovasa, Nagy Tamás ügyesen osztotta be a verseny során végig. Utólag nézve talán egy kicsit korán indultunk el vele, de nem lehetett a véletlenre bízni, a versenynap során végig azt figyeltem, hogy a helyiek is 300-400-nál indították el lovaikat. Ebben az esetben a hátulról érkező favorit Colomano bionyult jobbnak, de egy Group versenyeket is megjárt ellenféltől úgy gondolom nem szégyen kikapni. A második helyünkért is sokan tapssal fogadtak minket a ringben, majd többen oda is jöttek hozzánk, hogy megvásárolnák Esti Fényt.

A hivatalos eredmény az alábbi honlapon olvasható

Eti Fény (középen, kívül érkezik Colomano)

Mindezek után következett Juniperus versenye. Szerencsénk volt az lovashölggyel, Cecilia Müller egy nagyon ügyes, megfontolt és kiegyensúlyozott versenylovas, aki minden szempontból tökéletesen lovagolta Juniperus-t. Maronka Gábor segített nekünk a lovasításnál, ő és Deczki Alexandra ajánlották, hiszen sok jót hallottak róla. Betartotta az utasítást, kértem, hogy ostorral ne bántsa a lovat, mert arra nem újít, csak kézzel segítette, kivárta a szükséges időablakot és csak akkor indította a hajrát. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült első helyet szereznünk.

A verseny videója az alábbi linken visszanézhető.

A hivatalos eredmény az alábbi honlapon olvasható

Juniperus győzelme (a falon belül, zöld dressz, fekete ujjak)

Mik a tervek a jövőre nézve?

Itthon is tervezgetünk egy futást Esti Fénynek, de a sok utazás miatt most több pihenőt kap és így nem biztos, hogy bele fog férni még egy hazai verseny. Az egyik fő célunk egy hamburgi group 3-as verseny július 5-én, a Grosser Preis von LOTTO Hamburg 2000 méteren, oda szeretnénk kivinni Esti Fényt. Emellett most kaptunk meghívást Csehországba is az European Jockeys’ Cup-ba Prágába, szeptember 28-ára. A meeting során az EJC LONG – Velká Cena Ceského Turfu (Grosser Preis des tschechischen Turfs) megrendezésre kerülő Listed kategóriás versenyre. Természetesen a válasszal még várunk, hiszen látnunk kell hogyan teljesít Esti Fény a jövőben.

A Hamburgba nevezett lovak listája itt olvasható.

Nagyon várjuk a következő versenyeteket! Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Varga Áron

fotó: Zala Csaba és German TOTE TV

SHARE THIS