/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 20. hét

Három ügetőfutam, két galopp síkverseny és két izgalmas ugróverseny alkotta a múlt heti Kincsem+ kínálatot, amelyre a koronát a vasárnapi Grand Steeple-Chase de Paris, vagyis a Párizsi Nagy Akadályverseny tette fel a koronát.

Mindjárt a hét elején, kedden elég nagyot lehetett szakítani, ráadásul a valamivel kiszámíthatóbbnak tartott ügető szakágban, amikor is Jean Michel Bazire fia, Nicolas Bazire – Calaska de Guez kocsijában – szép győzelmet aratott. Miután az esélyesek küzül jó néhányan galoppozás miatt kizárásra kerültek, így a negyedik-ötödik helyen előzetesen outsidernek tartott fogatok értek célba, ami alaposan megdobta a sorrendi találat értékét, amely így 87 millió forintot ért.

A nem sorrendi Kincsem+ is millió felett fizetett, egészen pontosan 1.287.180 forintot, ami vélhetően megelégedéssel töltötte el a nyertes Tuti fogadókat. Csütörtök este Longchamp várta a játékosokat egy kis kikapcsolódásra, ami nem is maradt el, hiszen a 4-8-2-1-7-es befutási sorrend nagyon sokak tikettjén szerepelt, igaz nem a megfelelő sorrendben, de akinek még a sorrend is stimmelt, annak 5,6 millió forint gazdagított a bankszámláját. A futamot érdemes volt élőben követni, mert láthattuk, hogy Stephane Pasquier (a képen) már sokadszor bizonyította kivételes érzékét a finis lovaglásokhoz. Való igaz, hogy ehhez kellett a hétéves Kayenne robbanékonysága is, amivel az utolsó métereken kerekedett felül a többieken.

A pénteki ügető természetesen Vincennesből jelentkezett, és aki követi a Kincsem+ versenyeket, már tudja, hogy ilyenkor Jean Michel Bazire mindig bomba formában versenyez. Ezúttal sem maradt el a győzelme, és a többi helyezés sorsában sem akadt különösebb meglepetés, így kiemelkedő osztalékokról nem beszélhetünk, cserébe viszont több ezer nyerő tikettet regisztrált a rendszer.

Vasárnap jött a hét csúcs futama, a 820.000 Euróval díjazott Párizsi Nagy Akadályverseny, ahol ez az összeg a lovak tulajdonosai között kerül szétosztásra, azzal, hogy a pénzdíjas helyezést elérő lovak zsokéi és trénerei is sikerdíjban részesülnek. A Kincsem+ fogadók között még ennél is nagyobb összeg, 1 millió Euro JACKPOT került kifizetésre az első öt helyezettet sorrendben eltalálók között. Ahogy az várható volt a 20 lovas mezőnyben nem volt könnyű megsejteni a végső eredményt, és akadályverseny lévén több jó esélyű ló nem is tudta befejezni a küzdelmet, így nem csoda, hogy a hét rekord nyereménye, 92 millió forint ezen a napon született! A sorrend nélküli Kincsem+ találatosok sem panaszkodhattak, és több ilyen Tutista is volt az országban, mert a közel fél milliós osztalék szép zárása volt a hétnek.

A héten a 4-5-9-es számok domináltak, de a 14-es két győzelmet is be tudott húzni, ami figyelemre méltó eredmény, tekintve, hogy hetek óta jól szerepel. A 13-es szám, bár most kétszer is előfordult a nyerő tiketteken, továbbra is alulteljesítő szerepben maradt, csakúgy mint a 7-es, ami hosszú kihagyás után rukkolt elő két helyezéssel, de előtte szinte “eltűntként” volt nyilvánítva.
(HZ)

Stephane Pasquier

SHARE THIS