/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mágnás a Millenniumi Díj bajnoka!

Az idei esztendő talán legszebb befutóját láthattuk az idei Millenniumi Díjban, ahol a csupaszív Mágnás szó szerint csodát vitt véghez. Hosszan elhúzódó rehabilitáció után komoly sérüléséből egy fantasztikus versenyt futva sikerült visszatérnie a Batthyány-Hunyady Díjban, majd következett a vasárnapi Millenniumi Díj, ahol Mágnás és Zdenko Smida hatalmas küzdelemben sikerrel emelkedett felül a szintén heroikusan küzdő Nancho-n. A két klasszis csatáját a teljes közönség állva, ujjongva szurkolta végig. Hatalmas élmény volt!

A nap első versenyében La Shaba könnyedén sétálta le a nyeretlen tábort nyergében Suták Csengével, mögöttük Qlináris és Music Channel osztozkodtak a dobogón.

Kirgiz egy rendkívül látványos hajrával duplázott az Ostinato Díjban, a favorit Vizitinor és a jó esélyű Sambo párosát utasítva maga mögé. Nagy Tamás egy tökéletesen kivitelezett akcióban kamatoztatta remek magyar tenyésztésű telivérje végsebességét így pont a célban kapták el ellenfeleiket. Távbírását jó eséllyel a Derby-ben is kamatoztathatja.

Kiváló versenyzés után Luck Stone győzedelmeskedett a Dandár Hendikepben nyergében kedvenc lovasával, Gárdonyi Fruzsinával. A helyezések sorsát a régóta nem látott Mátrix és Queen’s Dancer döntötte el egymás között, mindketten remekül teljesítettek.

Francia győzelemmel zárult a 2019-es Longines World FEGENTRI-Férfi Amatőrverseny Hendikep Alexis Lemer remek lovaglással segítette társát Botaniste-t a sikerhez. A helyezettek Estike nyergében Pat Millman, Apostol hátán pedig Mark Galligan lettek.

Allegro Assai (Miladin Stanarevic) csak sétált a Balbinus Hendikepben, könnyed versenyzéssel csak játszott a mezőnnyel, mögötte Ménkű és Méta sorrendben érkeztek meg a helyezettek.

Regölő könnyedén szökött meg ellenfeleitől a Rascal Hendikepben, kis súlyát sikerült kihasználnia, így végül start-célban győzött. A helyezésekért nagyobb csatát vívtak az üldözők, Original és a nagyot hajrázó Nirado értek el érmes helyezést.

Dynamo és Bakos Gábor párosa a Dr Guru Hendikepben hozták a kötelezőt és könnyedén verték a kis társaságot, míg a dobogóért Navajo és Morgenstern csatáztak, végül mindketten 2,5 hosszra tudták megközelíteni a nyerőt.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS