/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tour To Paris 8. helyen zárt Longchampban

Tour To Paris pályafutása legnehezebb versenyében 8. lett a világ élvonalába tartozó sprinterek mögött, Hey Gaman, King Malphic és Polydream végeztek az első három helyen.

A start után Tour To Paris szokásához híven az élen galoppozva vezetett be a társaságnak sokáig könnyedén kentrézett a mezőny előtt, mögötte szorosan helyezkedtek a favoritok. Az igazi verseny az utolsó 300 méteren kezdődött el, ahol már látni lehetett, hogy Tour To Paris sajnos nem tud rátenni az addigi tempóra, ekkor érkeztek meg mellé az ellenfelek Hey Gaman és Polydream, minimálisan, de a falon utóbbi meg is billentette a magyar lovat, de ez a kontaktus nem volt olyan mértékű, amely szabálytalan lett volna. Tour To Paris mozgása kissé megváltozott, lovasa Gregory Benoist érezte, hogy lova nem úgy galoppozik, mint legutóbb, emiatt nem is erőltette tovább, nehogy nagyobb baj történjen. A versenyt kívülről nézve úgy tűnt, hogy talán túl erősek voltak az ellenfelek, hiszen tényleg a világ élvonalába tartozó versenylovakkal próbálta felvenni a versenyt, de nem csak ez volt a probléma. A futam után sajnos kiderült, hogy Tour To Paris egy kisebb fokú orrvérzést kapott, minden bizonnyal ezért nem tudott már igazán újítani. Természetesen most két hét teljes pihenő következik, hogy ki tudja pihenni ezt a hatalmas erőbedobást, így nagy valószínűség szerint 6-8 hét múlva láthatjuk majd újra versenyezni. Ifj. Hammersberg Elemér a ló jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy természetesen áttervezik Pia Brandt-al a ló további versenyeit, még nem biztosak benne, hogy I. osztályú, Listed, vagy Group versenyben fog majd futni. Viszont továbbra is Franciaországban marad tréningben.

Tour To Paris veretlenségi sorozata most ugyan megszakadt, de az a hihetetlen nyomás, amely egy veretlen ló karrierje felett lebeg most lekerült a menedzsment válláról, mellyel talán könnyebb lesz a további versenyek megválasztása. Ahogy kollégám Krebs András a facebook cikkében is említette, Tour To Paris: „Pályafutása továbbra is csodálatos, 10 start, 9 győzelem, 1 verség, 50.000 euró megnyert versenydíj.” a legtöbben csak álmodhatunk egy ilyen sorozatról és nagy dolog, hogy starthoz tudott állni egy ilyen kaliberű versenyben. A következő lépésről és Tour To Paris regenerálódásáról is hamarosan beszámolunk.

A futam az alábbi linken visszanézhető

Az eredmények az alábbi linken elérhetőek.

Varga Áron

fotó: ifj. Hammersberg Elemér

SHARE THIS