/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 23. hét

A francia galopp futam telitalálat nélkül is 1 millió forint felett fizetett a hazai fogadóknak

A múlt hét Kincsem+ futamaiban induló favoritok – az átlagon felül teljesítve – hat alkalommal is a nyerő szelvényen szerepeltek, ám így is volt lehetőség a milliós nyereményekre. Egy új fejlesztésnek köszönhetően a Szerencsejáték Zrt. több száz kiemelt lottózójában már élőben követhető a nap legnépszerűbb lóverseny futama, így csütörtökön is sokan izgulhattak, amikor a 3-as számú Zalema őrült tempót diktálva próbálta “ellopni” a versenyt, de ahogy ez már annyiszor előfordult, éppen az utolsó métereken öntötték be neki az ólmot, és csupán a hatodik helyen zárta az 1400 méteres galopp futamot. Az első helyre látványos finissel feljövő telivér alaposan megtréfálta a játékosokat, hiszen bár írtuk, hogy a 13-as szám már régóta adós egy győzelemmel, erre nem éppen most számítottunk. Hopeless, és nyergében Ronan Thomas, ezúttal abszolút megérdemelten hozta el az aranyérmet, amivel viszont úgy felborította a papírformát, hogy egész Európában csupán egyetlen telitalálatos szelvény akadt. 126 millió forint értékű nyereménnyel ez lett a hét csúcstartója, viszont a nem sorrendi Kincsem+ találatra fizetett 1,1 millió forint sem jött rosszul több “tutistának”, akik kivétel nélkül lottózókban adták fel gépi szelvényüket.

Rekord számú, összesen 2352 db Kincsem+ tuti nyerő szelvényt hozott a szombati ügetőverseny, amelynek során hiába jutott négy résztvevő is a diszkvalifikálás sorsára (galoppozás miatt), ez mégsem érintette hátrányosan a fogadók jelentős részét. A futam maga egyébként fordulatokban olyan bővelkedő volt, mint egy Agatha Christie krimi utolsó néhány perce, egészen az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, mi lesz a “megoldás”. A szinte kivétel nélkül esélyes lovakat tartalmazó 12-9-7-11-15-ös befutási sorrend végül a hét legtöbb Kincsem+ telitalálatát hozta, ennek köszönhetően sok fogadó örülhetett a 721 ezer forint értékű napi főnyereménynek.

Szerdán folytatódott a nagy francia ügető körverseny, a Grand National du Trot, ahol előzetesen Calaska de Guez és Dream de Lasserie csatáját prognosztizáltuk. Nos, ez nem is maradt el, viszont az előbbit hajtó Jean Michel Bazire hallatlan rutinnal tette sokadszorra is félreérthetetlenné a már tudott tételt, hogy ebben a műfajban jelenleg nincs hozzá fogható mester. A papírforma közeli eredmény 638 ezer forintos telitalálatot jelentett a fogadóknak, így a hazai Kincsem+ játékosok is bőven részesülhettek a nemzetközi lóverseny nyereményalapból.

A hét legnagyobb érdeklődésre számontartott futama, szokás szerint, a vasárnapi Kincsem+ verseny volt, hiszen a 150 millió forint értékű jackpot sokak fantáziáját megmozgatta. Az izgalmakat tovább tetézte, hogy ezúttal Auteuil, a francia gát és akadály lóversenyek mekkája adott otthont az összecsapásnak. A 3600 méteres futam Hell’s Queen győzelmével zárult, miután a hatéves kanca végig kiválóan helyezkedve a frontban, csak az utolsó ugrás után gyújtotta be a rakétákat, éppen a legjobbkor. Ebben a sikerben oroszlánrésze lehetett a lovasnak, Régis Schmidlin-nek is, aki a ló két halványabb szereplése után kapott újra lehetőséget a nyeregben, és ezúttal be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. A 12-9-10-11-7-es végeredmény 14,8 millió forint értékű nyereményt jelentett a sorrendi Kincsem+ találatot elérő fogadóknak, miközben a sorrend nélküli Kincsem+ nyerőosztály 125.760 Ft-ot fizetett, ami a 600 Ft-os alaptét 210-szeresét jelentette. A további Kincsem+ nyereményekről a https://lovifogadas.hu/eredmenyek/ oldalon érdemes tájékozódni, ahol a futamokról rögzített hivatalos videó felvétel is megtekinthető.

Calaska de Guez és Jean Michel Bazire a francia ügető körverseny várományosai
(forrás: equidia.fr)

Horváth Zalán

A Kincsem+ nyerőszámok gyakoriságát tekintve, ahogy azt a múlt héten vártuk, a 13-as szám javítani tudott eddigi gyászos szereplésén, és egy győzelemmel, illetve egy helyezéssel rukkolt elő. Az 1-es szám két első helye mellett, két diszkvalifikálást is begyűjtött, így a “végletek lova” volt a múlt héten. A 12-es egy május 7-dike óta tartó nyeretlenségi sorozatot tört meg szombaton, amire vasárnap nagy lendülettel rá is tudott duplázni. Az 5-ös utoljára április végén brillírozott, azóta nem kényezteti el a fogadókat, lassan érdemes lesz odafigyelni rá. A 9-es május közepe óta nem tudott nyerni, a múlt héten viszont három második helyezéssel jelezte, hogy lassan benyújtja igényét egy aranyéremre. A 3-as továbbra is alulteljesítő, lassan itt az ideje a korrigálásnak.

SHARE THIS