/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Vasárnap ismét két országba látogatnak el hazánk képviselői, az Álmodó istálló csapata két indulóval is készül, Dante’s Peak-el és Centa-val is versenyeznek. A másik helyszínen, Chantilly-ban a Prix de Diane-, azaz a Kanca Díj napján tehetséges amatőrlovasunk, Záhonyi Vanessza lovagol a hazai színekben.

A nap második futamában 15.620 eurós nyeretlenek kiírt Premio Stresa-ban a legfiatalabb generáció tagjai versenyeznek egymással 1400 méteren szám szerint 15-en, az Álmodós csapat az első futására készülő Centa-t kívánja kipróbálni. Az újonc csapatban szinte bárki nyerhetne. Start 16:10-kor!

Maronka Gábor idomítottjai tehát a milánói San Siro versenypályán adnak számot tudásukról. Dante’s Peak legutóbb sikerrel járt itt, ezúttal egy még nehezebb feladat áll előtte, 14 ellenfelén kellene felülemelkednie. A Premio Bersaglio 42.900 eurós összdíjazású, Listed kategóriába sorolt versenyén 1200 métert kell majd megtenniük a versenyzőknek. Start 16:50-kor!

Centa és Dante’s Peak társa a Kincsem Parkban is jól ismert Salvatore Sulas lesz.

A hivatalos program az alábbi linken elérhető!

Szintén vasárnap megnyitja kapuit a festői Chantilly a fantasztikus telivérek és a divatos ruhaköltemények előtt, a programokkal elsősorban a hölgyek előtt tiszteleg a France Galop. A versenynap legfontosabb versenye, egyben a Kincsem+ futam is a Prix de Diane lesz. A keretprogram részként a FEGENTRI résztvevői is megmutathatják magukat, Magyarországot Záhonyi Vanessza képviseli a CHPT du Monde Longines Fegentri – Prix Reine Marie – Amelie Longines-ben. A 2000 méteres ütközetben Záhonyi Vanessza Truffle Black nyergében kap majd lehetőséget, a kétszeres nyerő kifejezetten jó esélyt képvisel.

A hivatalos program az alábbi linken elérhető!

Minden indulónak és versenyzőnek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS