/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Suták János és Miladin Stanarevic dupláztak vasárnap

A hétvégén kialakult esős, viharos időjárás miatt a versenyintézőség elrendelte, hogy a futamokat a szintetikus pályán fussák le a versenyzők. A csikóversenyben Nebáncsvirág nyitányát láthatták az érdeklődők, aki rendkívül könnyedén utasította maga mögé ellenfeleit pályafutása első versenyében, nyergében Suták Csengével. A dobogón Charlie Firpo és Lanna zártak.

A Nyeretlenek Versenyében a favorit Honestly (Stanislav Georgiev) köszönt be a győztesek táborába, mögötte Napsugár Isabel és United párosa zárkóztak fel a legjobb helyekre.

Továbbra is Rebellis a hűség bajnoka, aki egy héttel második helyét követően ismét egy szép sikerrel ajándékozta meg istállóját, társa ezúttal Bakos Gábor volt. Ebben a futamban sem tapasztalhattunk nagy meglepetést, a szintén játszott Greenpeace és a duplázása után is erős Keszi játszottak főszerepet.

Idősebb Klimscha Albertre emlékeztünk a nap 4. futamával, ahol a sprinterek mutatták meg tudásukat. Szép versenyzést követően Midnight Love (ifj. Fejes Lajos) pályafutása első győzelmét arathatta az 1100 méteres ütközetben, mögötte Bossa Nova második-, Mátrix pedig harmadik lett.

A Németh Ferenc Emlékkupa II. futama Hendikep-ben egy rendkívül látványos küzdelmet szurkolhattunk végig, hiszen Silent Water és Csodafi a teljes befutót végigküzdötték vállt-vállnak vetve. Előbbi nemcsak, hogy kibírta a csatát, de vert helyzetből sikerült ismét fölénybe kerülnie nyergében Májer Cintiával. Az idomár, Suták János immár másodjára mehetett a fotózásra.

Nagyon szép versenyzést követően házibefutóban zártak Fézer Róbert idomítottjai a Janek Géza Emlékversenyben, Nyelvtörő nyergében Miladin Stanarevic-el bravúrosan védte meg elsőségét a jobb esélynek vélt istállótárs Dynamo-val szemben, a harmadik hely pedig Pokolfajzat zsákmánya lett.

A Keszthelyi István Emlékversenyben Miladin Stanarevic másodszor is tanári lovaglást mutatott be, mellyel Morgenstern-t sikerült az első helyhez segítenie, a helyezések Rebelliously-hoz és Blokádhoz kerültek.

A nap zárófutamában 1300 méteren végig vezetve Silver Chimes és Kovács Sándor párosa hozta az esedékes győzelmet, mögöttük Lady Zsu és Levendula sorrendben érkeztek meg a dobogósok.

Varga Áron

További képekért látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára!

fotó: dr Kovács Gábor

SHARE THIS