/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 24. hét

6,6 milliót vitt haza a szombati ügető befutóját pontosan eltaláló magyar fogadó

A galopp síkversenyek voltak többségeben a múlt heti Kincsem+ futamok ajánlataiban, de két remek ügetőfutam is színesítette a programot, mégpedig nem is akármilyen eredménnyel. A pünkösd hétfő sem telhetett el lóverseny nélkül, és sokan nem is bánták meg, hogy ünnepnap is felkeresték a legközelebbi lottózót néhány TUTI szelvény érdekében. Ugyanis ez a nap hozta a hét legkönnyebben eltalálható sorrendi öt találatos eredményét (121 db telitalálat volt az európai központi rendszerben), ami ezúttal 1,3 millió forintot fizetett a szerencséseknek.

Kedden pontosan az ellenkezője volt a helyzet, hiába nyert a favorit Quatar Bolt (15-ös) nyergében Olivier Peslier-vel, a helyezéseket megannyi outsider osztotta el egymás között.  Ennek eredményeként 48,9 milliós osztalék született a legmagasabb nyerőosztályban, és a sorrend nélküli öt találatos szelvények is 523 ezer forintot kóstáltak,  ami több hazai Kincsem+ TUTI játékosnak is vélhetően felvidította a lelkét, akik bíztak az okos gépi játék szerencsehozó algoritmusában, no meg a telivérek nemes küzdelmében. Az első négy helyezett (Bónusz 4) 35.580 Ft, míg az első három (Bónusz 3) 6.180 Ft-ot fizetett.

Szerdán Saint-Cluod, 3 éves lovak síkversenye 2100 méteren, kimondottan nehéz futam, cserébe prémium nyereményekkel. A favorit lemaradva csak kilencedik, és hiába nem találunk nagy meglepetéseket a top 5-ben, a hatalmas 18 lovas mezőny alaposan megrostálta a fogadókat. Itt már bizony a sorrend nélküli öt találatos is 620 ezer forintot ért, ami egy hazai “tutistának” a nap fénypontját jelentette.

Aki nem nyert szerdán, az csütörtökön vigasztalódhatott, hiszen a hét fogadói szempontból legsikeresebb versenye következett.  Még mindig galopp síkverseny, 1800 méter, ezúttal Párizsból, 15 ló a mezőnyben, köztük az az Ego Dancer, aki legutóbb május 20-án szerepelt Kincsem+ futamban, akkor 1600 méteren közeli ötödik volt, most pedig favoritként állt starthoz.Lovasa, Stephan Pasquier remekül osztotta be a négyéves kancát és lefiniselve az élen küzdőket biztosan nyerte a futamot.  Mögötte csupa esélyes telivér nyújtotta be igényét a helyezésekre, s ez azt eredményezte, hogy ezer db fölé emelkedett a Kincsem+ Tuti nyerő szelvények száma. A sorrendi telitalálat 7,7 millió forint volt, a nem sorrendi ötös 107 ezer forintot hozott több tucat fogadónak, a Bónusz4 találat nyereménye 7.260 Ft, a Bónusz3 1.800 forintot ért.

Ha péntek, akkor esti ügető Paris-Vincennesből, csupán 13 ló a startnál, a papírforma vadászok kedvenc terepe, ám ott volt Usain Henna, ez a 9 éves ügetőló, amelynek mintha hetek óta keresnék a megfelelő távját, megfelelő hajtóját és a hozzá illő társaságot, vagyis mezőnyt. A Kincsem+ futam előzetesen picit erősnek tűnt számára, amit jól tükrözött 62-szeres  esetleges nyerő szorzója, ami tét játék esetén mutatja az esélyeket. Nos, 50 feletti előzetes oddsz mellett ritkán kerülnek lovak az első 5 közé, erre Usain Henna sulkyjában Mathieu Mottier-vel “odaesett” harmadiknak. Az összesen 9 db telitalálatos szelvény (nemzetközi szinten) 17,5 milliót ért, míg a sorrend nélküli öttalálatos 206 ezer forinttal emelte meg tucatnyi hazai TUTI játékos egyenlegét.

Szombaton az a “csúfság” esett meg Jean Michel Bazire hajtó favorit lovával, hogy rögtön a start után galoppozni kezdett, így szinte még el sem kezdődött a verseny, máris a diszkvalifikálás sorsára jutott. Bizonyára sokan felszisszentek ennek láttán, pedig a végeredmény parádésra sikerült. Nem csak azért, mert egy a 12-13-5-7-2-es befutási sorrendet a tikettjén tudó hazai fogadó ezzel egy csapásra 6,6 millió forinttal gazdagodott, hanem mert mellette is tömérdek kisebb nyeremény talált gazdára, ami azt eredményezte, hogy a magyar Kincsem+ TUTI fogadók összességében többet nyertek, mint amit feltettek ezen a napon. Ez a nemzetközi nyereményalap valódi előnye, soha rosszabb konstellációt.

Fogadási és sport szempontból vasárnap érkeztünk a csúcsra, amikor a 2100 méteres Francia Kancadíj (Prix de Diane) futamára került sor a festői Chantilly pályáján. 16 hároméves telivér a startnál Európa legerősebb versenyistállóiból, 300 millió jackpot a telitalálatos szelvényekre felajánlott extra pénz, mi több kell még az izgalomhoz? Erőteljes lázba is jött a Kincsem+ játék nemzetközi fogadóközönsége, csak erre a futamra és a erre a játékfajtára 6,5 millió EUR értékben (cca. 2 Mrd Ft) történtek fogadások. A legfontosabb kérdés az volt, vajon Aga Khan eddig veretlen kancája megőrzi ezt a törékeny státuszt ebben a szuper mezőnyben is?  Nos, ez nem sikerült, mert csak hatodik tudott lenni, igaz a lassú kezdő tempónak köszönhetően igen csak összetömörödött a mezőny a befutóban, így nem volt könnyű az előrejutás. Kitűnően helyezkedett viszont Channel lovasával Pierre-Charles Boudot-val, és komoly küzdelem árán, de megvédték nehezen kivívott vezető pozíciójukat. Apropó, ár. A győztes kancát tulajdonosa egy telivér árverésen vásárolta potom 70 ezer euróért, ezzel a győzelemmel azonban több, mint fél milliót keresett. Ami pedig az osztalékokat illeti: a 4-16-1-7-10-es telitalálat 52,7 millió Ft, a sorrend nélküli Kincsem+ 260 ezer Ft, a bónusz4 találat 10.800 Ft, a bónusz3 találat 3600 Ft volt.

Channel és Pierre-Charles Boudot a Prix de Diane győzelem után
Forrás: equidia.fr

Horváth Zalán

A 4-es aratott, a 9-es kéreti magát A Kincsem+ számmisztika területén nem várt fordulatot hozott a 4-es, hiszen két győzelem mellett három további alkalommal volt a nyerő tikett fontos szereplője. Ehhez hasonló siker szériát legutóbb a 6-ostól láthattunk még május elején amikor zsinórban 6-szor szerepelt a nyerő számok között. Legutóbbi írásunkban jeleztük, hogy a 9-es készülődik a nagy ugrásra, azonban ez idáig elmaradt, figyelő szemünket továbbra is reá vetjük. A 3-as szám alul teljesítése továbbra is tart, nem lepődnénk meg, ha egy erős sorozattal jelentkezne hamarosan. A legrégebben nyerő szám jelenleg az 5-ös, legutóbb április 24-én szerzett győzelmet, ebből a szempontból kiemelt figyelmet érdemel.

SHARE THIS