/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Vasárnap ismét öt magyar versenylovunk vág neki a nagyvilágnak, négyen a közeli Pozsonyban próbálnak szerencsét, Maronka Gábor három versenylovával, Stanislav Georgiev pedig egy indulóval készül az ottani seregszemlére, Zala Csaba és csapata pedig meg sem áll Milánóig, ők legjobb versenyzőjükkel készülnek.

A pakonyi különítmény ezúttal három indulóját három különböző versenyben próbálja ki, Crushing Power a neki legjobbnak tűnő 1400 méteres Zlaty Bicyk I. kategóriás versenyében szerepel majd Jan Verner lovaglásában. A szép nagy mezőnyben Culdaf tűnik sansznak több egymás utáni dobogójával, a veretlen Royal Town-tól még csak egy versenyt láttunk, így ő bármire képes lehet, mellettük pedig talán Kilword lehet a remek esélyű Crushing Power ellenfele. Start 17:00-kor. A legfiatalabb generáció is bemutatkozik, köztük két hazai újoncunk is, az Álmodó istálló Imperialiste-el, Stanislav Georgiev pedig Vain Hope-al készül a Cena Lady Atlaty-ra. Az 1000 méteres csikóversenyben hatan fognak futni, mindannyian most debütálnak. Start 14:00 órakor! The Batman a derby távú Memoriál Majora Stanislava Rudu II. kategóriába sorolt versenyében szerepel majd, ahol egy igen erős társasággal kell majd felvennie a versenyt. A mezőnyben jelen lesz Államfő, aki az Alagi Díjban is rendkívül közeli második lett, ráadásul a végén hajrázott nagy erővel, végsebességét tehát a plusz 400 méteren alkalma lesz kihasználni. Castro 2000 méterről győztes formát emelhet át a hétvégi versenybe, vele is számolni kell, valamint a cseh Bolthorn és French Whiskey is komoly ellenfelek. Start 15:00-kor!

A versenyprogram az alábbi linken olvasható!

Ugyancsak vasárnap Milanoban rendezik meg a Group 2-es Premio Gran di Milano 2400 méteres nagydíját a San siro-i nagypályán. A 202.400 eurós összdíjazású versenyben hat telivér versenyez majd, köztünk hazánk büszkesége, Esti Fény viszont mégsem lesz jelen az ütközetben, friss információk szerint új tulajdonba került, a menedzsment pedig nem szeretné Olaszországban állítani. Az eladásról és a ló további karrierjéről később beszámolunk.

Minden versenyzőnknek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr Kovács Gábor

SHARE THIS