/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Night for Overdose győzött az Orosházi Díjban

 

Remek versenyt hozott az idei Orosházi Díj, ahol szép küzdelem után Night for Overdose-nak (Bakos Gábor) sikerült legyűrnie ellenfeleit, így a sok szép helyezés után igazán megérdemelt második győzelmét könyvelhettük el, mellyel két éve tartó szünetet tört meg a kanca. A helyezések Muizenberg Rock-hoz és a szépen zárkózó Mister Five Euros-hoz kerültek, aki két halványabb formát feledtetett sikerrel.

Az orosházi lóversenypálya, nevét hordozta a nap első futama a Bogárzói Hendikep, ahol az igencsak esedékes Mátrix (Dickinson Judit) könnyedén realizálta esélyét Miss Marple-el és Twisted Logic-al szemben.

A Nyeretlenek Versenyében egy meglepően fölényes, 8 hosszas győzelemmel jelentkezett Dubai Dusk (Miladin Stanarevic), aki legutóbbi 7. helyezését feledtette meglepő könnyedséggel. Remekül szerepelt Rubikon is, aki végül ezüstéremmel lett gazdagabb, talán ha nem kerüli körbe a mezőnyt még meg is szorongathatta volna a nyerőt. A dobogó alsó fokán a nemrégiben hazatérő Éjfél zárt.

Remek napot summázhat Bokori Tamás és vasárnapi lovasa Miladin Stanarevic, hiszen két alkalommal is ők lehettek ott a győztesek fotózásánál. Újabb sikerüket a Csorvási Hendikep-ben Crime Fighter magabiztos versenyzésének köszönhették. A helyezettek közt a messziről zárkózó Flawless Flower most is küzdelemben volt az elsőségért, legközelebb is érdemes lesz elkísérni a tiketteken. A sokáig vezető Argosz végül elfáradt a nagy tempónak köszönhetően, így csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

A Csákói Hendikepben a születésnapos tulajdonosnak okozott kitörő boldogságot Tiltott gyümölcs, aki immár másodjára győzött a Kincsem Parkban, ezúttal ifj. Kozma Istvánnal. A helyezések sorsán a mindig jól futó Keszi és Nirado osztozkodtak.

Hatalmas küzdelem után mindössze egy fejhossz döntött a Geist Gáspár Emlékverseny győzelméről, ahol Marcell és a most debütáló Jász Fanni értek át elsőként a célvonalon. A fiatal hölgy a verseny során azonnal magához ragadta a vezető pozíciót és azt mindvégig sikerrel meg is tartotta. Komoly támadást Napsugár Isabel-től és Bihari Alexandrától láttunk, akik az utolsó 50 méteren indítottak hajrát, így a második hellyel kellett megelégedniük, míg a harmadik hely Summer Bilberry és Mocsinka Vivien párosához került.

A Csorvási Hendikep II. részében Sámánkő veszítette el nyeretlenségét nyergével Mocsinka Viviennel, aki idén már harmadszor (itthon másodszor) is győztest lovagolhatott. A nyerő párossal  Ridik igyekezett tartani a lépést, de a befutóra fordulva elfáradt, a stafétát az ezüstérmes Vegaia vette át, később pedig Riadó próbált felzárkózni, de végül mindketten az érmes helyekig jutottak.

A nap végén az agarak Júniusi Kölyökfutama fűszerezte a programot, ahol Poker mindent vitt, az összes támadást sikerült visszavernie Pride-tól és Steed-től, akik szintén megérdemelten lehettek ott a helyezettek fotózásán.

A hivatalos eredmények az alábbi linken olvashatók.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

Képgalériánkért keressék fel a Magyar Lovaregylet Facebook oldalát.

SHARE THIS