/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 25. hét

A szerdai ügető 3,4 milliót, a péntek esti francia futam 3,8 milliót hozott több hazai fogadónak

Négy ügető és három galopp futam alkotta a múlt heti Kincsem+ fogadások kínálatát, amelyek során több hazai játékos is milliomossá vált egy-egy szerencsésen játékba küldött Tuti szelvénnyel. Kedden egy 1100 méteres galopp sprintfutam kötötte le figyelmünket egészen 1 perc és 5 másodpercig, hiszen a leggyorsabb lófajtának számító angol telivérek menetsebessége ilyenkor több, mint 60 km/h. A fergeteges száguldás végén szoros célfotó döntött Red Torch (lovasa Vincent Cheminaud) javára, és ezzel kialakult a 2-3-6-7-14-es befutási sorrend, amely így, ahogy soroltuk pontosan szerepelt egy hazai “tutista” szelvényén. Ezzel a szemfüles játékos 2 037 300 forintot zsebelt be egy perc alatt.

Szerdán folytatódott a Kincsem+ milliomosok sorozata, ám ezúttal két hazai fogadó is komoly nyereménynek örülhetett. A nagy francia ügető kötverseny (Grand National du Trot) aktuális futamában 15-en álltak starthoz a 2550 méteres versenyben. A favorit Dayana Berry sokáig biztosan vezetett, ám a célegyenesben néhány pillanatra vágtába ugrott, így kizárták a versenyből. Az első öt helyen ennek ellenére csupa jó esélyű fogat végzett, így a hét egyik legsikeresebb napját zárták a hazai fogadók. Összesen 1617 nyerő Kincsem+ Tuti szelvényt számlált a totalizatőr rendszer, köztük két telitalálatos is akadt, amelykre egyenként 3 430 260 forintot fizettek ki. A rendkívül változatos versenyben egyébként Delfino győzött azzal a Mathieu Mottier-vel a sulkyjéban, aki jelenleg a trénerek pontversenyét vezeti, a hajtók között pedig a második pozícióban tartózkodik. A második helyen célba érő Calaska de Guez pedig így a lovak ranglistáján átvette a vezetést, de decemberig még sok van hátra a két hetenként sorra kerülő sorozatból.

Pénteken jött el ismét az ideje, hogy újabb magyar lóverseny milliomost ünnepelhessünk, mégpedig a szokásos esti ügető Vincennesből adta a lehetőséget, amelyet sokan ki is használtak. A csupán 13 lóból álló mezőnyben megtalálhattuk a hét legnagyobb favoritját, Bandit Bricket aki mellett nem csak remek formája, de hajtója Jean Michel Bazire is szólt. Ennek megfelelően realizálta is kimagasló esélyét (győzelmére 1,6-szoros volt a TÉT szorzó) és biztosan nyerte a versenyt, mondhatni azt csinált ezzel a mezőnnyel, amit akart. Az első két helyen tehát jött a papírforma, ám utána több kontra is beleszólt a helyezések sorsába, köztük a 87-szeres oddsz mellett induló Ulberto, aki alaposan felborította a várakozásokat. Nem úgy annak a játékosnak a reményét, akinél a 3-4-2-8-12-es számok sorakoztak a Kincsem+ Tuti szelvényén, s így 3 883 980 forinttal lett gazdagabb a lovinak köszönhetően. A sorrend nélküli öt találatosok 63 420 forintot, a Bónusz 4-esek 6 960 forintot, míg a Bónusz 3-asok 2 460 Ft-ot nyertek.

A hét utolsó napján lépett színre az a Bold Eagle, amely versenyló a nemzetközi ügetőben legalább akkora sztárnak számít, mint a fociban CR7, és bárhol jelenik meg egy komplett szurkoló tábor követi minden mozdulatát. Ez a nyolcéves ügető élete 63 versenyéből 44-szer győztesen hagyta el a pályát és 4,5 millió EUR pénzdíjat halmozott fel. A kőkemény mén jelenleg hetedik szezonjában versenyez és úgy tűnik a kezdeti gyengébb formák után sikerült újra top formába hozni. A 12 lóból álló mini mezőny kedvezett a Kincsem+ játékosoknak, és az is hozzájárult a sikerhez, hogy ahogy várható volt a két szupersztár, Bold Eagle és Looking Superb csatája döntötte el a győzelem sorsát. A hét legtöbb nyerő Tuti tikettje (2273 db) született meg vasárnap, köztök egy telitalálatos, akinek boldog tulajdonosa 1 361 760 Ft-ot zsákolhatott.

Horváth Zalán

A világ egyik legjobb ügetője, Bold Eagle és hajtója, Björn Goop
forrás: boldeagle.eu

A Grand National du Trot (Francia Ügető Körverseny) állása

Lovak
1 CALASKA DE GUEZ 28 pont
2 BACHAR 26
2 DREAM DE LASSERIE 26
4 CROSS DAIRPET 17
5 CHRISTO 15
5 BLEU CIEL 15
5 BULLE DE LAUMONT 15
5 COLT DES ESSARTS 15
5 DELFINO 15
10 VERIKA DAIRPET 12

Hajtók
1 F. NIVARD 27 pont
2 M. MOTTIER 25
2 E. ALLARD 25
2 R. DERIEUX 25
5 E. RAFFIN 18
5 A. LAURENT 18
7 A. LAMY 16
8 T. LE BELLER 15
8 M. CORMY 15
8 J. BAZIRE 15

SHARE THIS