/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári Vélemények a 97. Magyar Derby-ről

Középen Golden Sea

Zala Csaba
Enigma esetében úgy gondolom, hogy reálisan gondolkodva egy pénzdíjas helyezésben bízhatunk, hiszen van két kiemelkedő favoritja ennek a versenynek. Természetesen mi is nyerni szeretnénk, de talán ehhez még egy kis javulás kellene. A ló jó munkák után áll starthoz, gyors jól átfutott verseny kedvezhet neki.

Kirgiz távjával biztos nem lesz probléma, ehhez a társasághoz viszont több kell, neki nagyobb javulásra volna szüksége. Esetében is egy jó versenyben reménykedünk, szeretném ha pénzdíjas helyen végezne. A startszámával nem vagyok maradéktalanul elégedett.

Lilinek van a legjobb esélye a három lovam közül, a hosszabb táv még kedvezőbb lesz számára. Természetesen a lóversenyben bármi megtörténhet, de Lili jól van, a kondíciója is rendben így bízom benne, hogy a legjobbakkal fog küzdeni.

Ribárszki Sándor
For You nem munkaló, így a zárógaloppján sem adott igazi képet a valós tudásáról. Ezt mindig is tudtuk, ezért soha nem is kérek tőle sokat. Az Alagi Díj nem viselte meg, jó formában van. A Derby-ben bármi megtörténhet, én nagyon bízom benne, így küzdelembe várom.

Thunderstruck idáig becsületesen helyt állt, a távval neki sincs gondja, sokszor még az elvárásokat is túlteljesítette. Nagyobb a szíve mint ő maga.

Maronka Gábor
La Luka az Alagiban halványabb volt, nem voltam megelégedve a lovaglásával, egy gyenge tempó ellenére túl sokáig várt vele lovasa. Ezúttal egy nagyon jó lovast kap, akivel szerintem sikerül megmutatnunk a ló valós képességét. Egy jó helyezést várok tőle.

Zorro esetében beszéltünk róla, hogy tavaly sérült volt, sokáig állt a boxban de azóta egy komoly felszálló ágba került a kondíciója és a teljesítménye terén is. Sokat szedett magára, még erősebb, emellett a hosszabb táv is megfelelőbb számára. A legutóbbi versenyében már megmutatta magát, a látottak alapján a favoritok egyik ellenfele lehet.

Fézer Róbert
Mindkét lovam együtt futott az utolsó nagy mérföldkőnek számító Alagi Díjban. Mindketten remek munkák után állnak starthoz, úgy érzem sikerült felkészíteni őket. Reménykedem benne, hogy lassú verseny lesz. Szerencsére egyiküket sem viselték meg az eddigi futások, kiegyensúlyozottak, jól esznek. Remélem a táv nem lesz hosszú egyiküknek sem, Upper Rebel utoljára szépen újított, két komoly momentuma is volt, bízunk a legjobbakban.

Bihari Alexandra
Rakfi Victorious az Alagi Díjban nagyon jó benyomást tett rám.  Úgy gondolom nagyon fontos fegyvertény, hogy eddigi futásaikor mindig nagyon erőteljesen újított végig, így a még hosszabb táv kedvezőbb lehet számára, úgy gondolom itt mutathatja meg magát igazán a 2400 méteren gyepen. A munkája bíztató volt, friss, jól érzi magát.

Kovács-Bakos Szilvia
Szambának a hosszú táv kedvez, kicsit többet vártam az utolsó futásánál, úgy tűnik még egy kicsit komolytalan, ettől függetlenül nincs rossz formában, a puha pálya kedvezne neki. Lovasa Saldenzar-al nyert nekünk egy Derby-t, így jobb kezekbe nem is kerülhetne. Bízunk a legjobbakban.

Sagana idei versenyei nem alakultak jól, nagyon szeretnénk, ha végre meg tudná mutatni a valós teljesítményét. Úgy gondolom több van benne, a Hazafi díjban sem volt szerencséje, Pozsonyban szintén hasonlóan járt, így egy kis szerencsével és korrekt versennyel reméljük egy pénzes helyezést elcsíphet.

Hajdi Lajos
Tizedes megkapta a zárómunkáját frissen van tartva, szerintem javul a ló, tisztes helytállást várok tőle. Kondíciója fejlődött, szerintem az állóképessége megvan, ami a hosszabb távnál fontos lehet. Jobban örültem volna egy középső startboxnak, de így sem vagyok elégedetlen. Egy jól átfutott versenyre volna szükségünk.

Stanislav Georgiev
Golden Sea jó formában van, jól dolgozott, jól eszik, a kondíciója is rendben van, csak egy kellene vasárnap egy, kis szerencse. Amit lehetett, mi megadtunk a kancának, nyugodtan viselkedik, az étvágyával sincs probléma. Reménykedek egy gyors tempóban, a startbox 11-es ennek nagyon örültem, egy jól átfutott versenyben bízom.

Friebert Attila
Rajsamatazz esetében egy középső startszámnak nagyon örültem volna, ellenben így sem jártunk rosszul, ennek ellenére a lovam nem a verseny fő favoritja. A táv szerintem kedvez nekünk, egy jól átfutott versenyre szükség lenne ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el. A ló jól érzi magát, minden rendben van vele, megkíméltük, ide készítettük reméljük a legjobbakat.

Varga Áron

fotók: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS