/ by /   Friss hírek, Kiemelt Agár hír, SZAKMAI Agár / 0 comments

Priceless Blake remekelt az Angol Derbyben

Írta: Jim Cremin, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Egy nappal azután, hogy a Kincsem Parkban Don Juan megnyerte az 5. Magyar Agárderbyt, Priceless Blake (2016 fekete kan, Laughil Blake – What A Diva) remek formában behúzta a 100 font összdíjazású Star Sport, Arc, LPS Derby Finalt, egyszerűbben az Angol Agárderbyt Nottinghamben. Nyerési esélyeit 6/1-hez adták a bukik a futam előtt. Az 500 méteres pályán 29.32 másodperces eredményt ért el a villámlábú agár, Paul Hennessy idomítottja. A verseny első három helyét ír kutya szerezte meg, másodikként a mezőny egyetlen szukája, Ballymac Tas (2017 fekete szuka, Droopys Sidney – Ballymac Razzle) végzett fél hosszal a nyerő mögött, őt Skywalker Logan (2016 fehér-fekete kan, Tarsna Havana – Sizzling Sarah) követte fejhosszal, aki lassan kezdett, és az első kanyarban kissé kisodródott. A favorit, Magical Bale csak negyedik tudott lenni, elfogadható kezdés után remekül versenyzett, de később szintén kisodródott. Droopys Expert, és a lassan kezdő Clonbrien Prince nem tudtak beleszólni a verseny alakulásába.

Priceless Blake

– Egy álom vált valóra a két tulajdonos, Bryan és Kathleen Murphy számára – nyilatkozta Hennessy. – Már majdnem negyven éve futtatnak agarakat, ideje volt, hogy megnyerjék ezt a nagydíjat. Minden kollégámnak ilyen tulajdonosokat kívánok. A verseny az utolsó pillanatig izgalmas volt, sokan a célfotóra vártak, de én láttam, hogy mi vagyunk előrébb. Nagyon közel került Ballymac Tas az agaramhoz, de Priceless Blake nemcsak a lábával futott, hanem a szívével is, így megnyertük a derbyt. A rajongók szerint a kutya olyan sikkesen jár, mint John Wayne.

Ez volt Hennessy második sikere a legnagyobb versenyben, az elsőt Jaytee Jettel (2013 fekete kan, Droopys Scolari – Chin Gach Gook) aratta Wimbledonban 2016-ban. Priceless Blake legközelebb az Ír Agárderbyben fut szeptember 21-én.

Paul Hennessy

SHARE THIS