/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Takács Krisztián 4. helyen végzett Ausztriában

Hétvégén rendezték az osztrák Wels-ben a FEGAT férfi amatőrhajtó bajnokságot. Hazánkat Takács Krisztián amatőrhajtó képviselte, aki az összetettben az előkelő 4. helyet szerezte meg. Megkértük, értékelje a hétvégét és az eredményt.

Milyen volt a verseny, milyenek voltak a futamok?
– Összesen három futamban álltam starthoz, ebből viszont csak kettőben tudtam hajtani, mert az egyik lovamat egy kisebb sérülés miatt lejelentették.

Ez nem hangzik túl jól, mi történt?
– Ragdoll nevű lovat kaptam, aki korábban már a Kincsem Parkban is versenyzett. Ő egy nehéz eset, ideges típus, még a profik is nagyon nehezen hajtják el. A bemelegítésnél felágaskodott és sulkyval együtt hanyatt estünk. Egy pillanatra mindenkiben megfagyott a vér, de szerencsére nem lett se a lónak, se nekem a horzsolásokon kívül komolyabb bajunk. Természetesen a lovat lejelentették, így ebben a futamban nem tudtam elindulni.

Milyen volt a másik két futam? Milyenek voltak a lovaid?
– Az első versenyemben egy sansz nélküli lovat kaptam, akivel 9 indulóból a 7.helyen végeztem. Ennek ellenére nagyon élveztem a hajtást, ismerkedtem a pályával, ami jóval kisebb és szűkebb, mint az itthoni. A befutóegyenesben is maximum 5 ló fér el egymás mellett.
A harmadik futamban egy dobogós sanszú ló volt a társam, aki remek hajtás volt. Sikerült vele megnyernem a futamot, aminek nagyon örültem. Ráadásul ezzel megvan a 15. győzelmem is, ami azt jelenti, hogy a Kincsem Parkban most már hajthatok a kiemelt nagy versenyekben is.

Elégedett vagy a végeredménnyel?
– Teljes mértékben, hiszen igazából két hajtásból és egy büntetőponttal lettem negyedik a tizenhárom résztvevőből. Az első a svéd hajtó lett, második helyen az osztrák hölgy végzett, harmadik lett az olasz versenyző és utánuk én negyedik.

Hogy érezted magad kint? Mennyire voltak barátságosak az ellenfelek?
– Rendkívül jó élmény volt, végig nagyon jól éreztem magam. Az ellenfeleket pedig inkább versenytársaknak mondanám, a harmadik nap végére egészen baráti csapat lett belőlünk. A versenyek mellett számos jó programot is szerveztek nekünk, városnézést, hajókirándulást. A versenytársakkal pedig továbbra is fogjuk egymással tartani a kapcsolatot.

SHARE THIS