/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

ifj. Veres László Mallorcán hajtott

A fiatal ifj. Veres László június utolsó hétvégéjén Mallorcán állt starthoz, ahol a többfutamos, pontozásos versenyben az 5. helyen végzett. Vele beszélgettünk, hogy érezte magát a külföldi megmérettetésen.

Pontosan mi volt ez a verseny?
– Ez az Ifjúsági Segédhajtó Európa Bajnokság volt, ahol 25 év alatti versenyzők álltak starthoz. 13 ország képviselte magát: Németország, Ausztria, Olaszország, Belgium, Csehország, Hollandia, Finnország, Norvégia, Franciaország, Spanyolország, Svédország, Írország és Magyarország.

Milyen volt az ottani pálya, jártál-e már valaha kint?
– Még sosem voltam ott, de nagyon hasonló az itthonihoz. A talaja szinte ugyan olyan, csupán kicsit rövidebb.

Hogy zajlott a verseny? Hány futamban hajtottál?
– Összesen négy futamban hajtottam volna, de az egyik lovam lesérült, így őt lejelentették. Ennek ellenére kaptam arra is pontot, mintha a 7. helyen végeztem volna. A versenyek egyébként nagyon színvonalasak voltak.

Hogyan kaptátok a lovakat és milyenek voltak?
– Már a programban előre megvolt, hogy ki melyik lovat kapja. Mindegyik nagyon jó ló volt, nagy részük francia tenyésztésű ügető, nagyon jó hajtású, tehetséges lovak.

Milyen volt a mezőny, az ellenfelek?
– Erős, jó hajtók voltak minden országból. Mindenki szabályosan és nagyon korrektül hajtott, remek versenytársak voltak.

Milyen esélynek tartottad magad?
– Úgy voltam vele, hogy bár nyilván a lehető legjobbat szerettem volna kihozni magamból, tisztában voltam azzal is, hogy erős ellenfelek lesznek. Reális esélyt a 7-8. helyre láttam, így nagyon örülök, hogy sikerült az 5. helyen végeznem.

Hogy érezted magad kint?
– Nagyon jól, minden profi volt. A hangulat, a szervezés, rengeteg segítséget kaptunk, még tolmácsokat is. Nagyon jó élmény volt számomra.
Egyedül azt sajnálom, hogy kevés közönség volt a versenyeken.

SHARE THIS