/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cirfandli a Bérczi Károly Emlékverseny győztese

Újabb napi főverseny tiszteletdíját vihette haza Fézer Róbert idomár, ezúttal a Bérczy Károly Emlékversenyben diadalmaskodtak Overdose utódának, Cirfandlinak (Bakos Gábor) köszönhetően. A négyéves sárga mén ezúttal is rendkívül meggyőző volt, mellyel immáron második nagydíj sikerét könyvelhette el. Két halványabb eredményét most nemcsak, hogy korrigálta, de az utolsó 50 méteren látott „szárnyalása” révén szinte állva hagyva ellenfeleit, játszi könnyedséggel szerezte meg pályafutása 6. sikerét. A kis mezőnyben a két „Hűség Bajnoka”-díjasunk Blokád (Gönczi Rebeka) és Rebellis (Jozef Parigál) szállították a helyezéseket.

Bravúros finisnek köszönhetően Royal Ron győzött a Kezdők Gátversenyében. A verseny utolsó harmadában Royal Ron úgy tűnt verhetetlen lesz, hiszen sokkal frissebben mozgott versenytársainál az akkor még élen haladó Celeburdit is könnyedén előzte meg, az utolsó ugrás azonban tartogatott még némi meglepetést Makoviczki Ákos számára. Az erőkifejtés utáni talajfogásuk egészen tragikusra sikeredett, a fiatal lovasnak gyakorlatilag a földről kellett összeszedni lovát, majd a már fölénybe került Celeburdi után eredtek és vert helyzetből visszatámadva elsőként értek át a célvonalon. Erős küzdelem után Celeburdi (Osztényi Zoltán) ezúttal már ezüst-, Kovács-Bakos Szilvia másik gondozottja, Szarkazmus (Benkő Ádám) pedig bronzéremmel zárt.

A Nyeretlenek Versenyében Kovács-Bakos Szilvia házibefutójához gratulálhattunk, idomítottja közül Amorózó csak sétált nyergében Panyi Mátyással. A fiatal lovasnak még arra is maradt ideje, hogy néhány kilót “belespóroljon” lovába a legközelebbi versenyre. A helyezéseket Légyott (Benkő Ádám) és Last Stride (ifj. Fejes Lajos) osztották szét egymás között.

Miss Orchidea (Piotr Krowicki)első hendikepjében megszerezte pályafutása második győzelmét, méghozzá igen stílusosan, a IV. osztályba sorolt hendikepben mindössze két és fél hosszra tudták megközelíteni, az esedékes Dubai Dusk (Jakub Pavlicek) és a szintén várományos Macaron (Gönczi Rebeka) pedig a dobogó helyekre állhattak fel.

Komoly hátrányt ledolgozva United (Suták Csenge) győzedelmeskedett a Pesti Napló Hendikepben. Soltész András idomítottja hatalmas teret tett jóvá a befutóban, a végig vezető Ridik (Bihari Alexandra) gondoskodott a tempóról és úgy látszott akár nyerhet is, de végül nem tudott mit kezdeni United hajrájával, így a második hellyel kellett beérnie, mögöttük pedig a régi formái idéző Narrátor (Paizs Gábor) lett harmadik.

Nem volt meglepetés a frissen bemutatkozó kétévesek versenyében, ahol a szépen hajrázó Arktiszt (Piotr Krowicki) még a rendkívül szimpatikusan mozgó Valyriai Acélnak (Paizs Gábor) sem sikerült megvernie, mögöttük a szintén szép versenyben debütáló Perpericon (Jozef Parigál) is közel volt a nyerő pároshoz, legközelebb is érdemes lesz rá odafigyelni!

Újabb taktikus és okos lovaglást láthattunk Gönczi Rebekától, aki Tűzgalamb társaként tökéletesen időzített hajrával épp a célban kapta el a szintén remekül versenyző Morgenstern-t (Suták Csenge), Kettejük közti különbségről köztük csak a célfotó tudott dönteni. A kis társaság meglehetősen együtt (10 hosszon belül) érkezett meg a célba, a harmadik helyet Rebelliously (Piotr Krowicki) szerezte meg mindössze egy hosszal lemaradva a nyerőtől.

A nap meglepetését ezúttal Graffitinek (Huszár Korinna) köszönhetjük, aki pályafutása első győzelmét szerezte meg a Vadász és Versenylap Hendikepben. Sarpedon lánya eddig egy versenyében sem tudott igazán jól teljesíteni, próbálták 1200-2200 méterig szinte minden lehetséges távon, eddig azonban elmaradt a várt eredmény, most azonban végre „beérett a sok munka gyümölcse”.

Levendula sikerrel duplázott a Kisfaludy Társaság Hendikepben, győzelméhez Nagy Tamás is nagyban hozzájárult, aki végig nagyon tudatosan osztotta be társát, egészen a távoszlopig türelmesen várt és csak az utolsó szakaszban indított, így a bírói ítélet szerint két hosszal hagyták maguk mögött vetélytársaikat. A szoros versenyben erős küzdelem alakult ki a helyezésekért, négyen is szinte egyszerre értek át a célvonalon, a célfotó Bírónő (2. (Jeles Eszter) – La Lianga (3. (Jakub Pavlicek) – Rainbow Rosie (4. (Benkő Ádám) és Sorbonne (5. (Gönczi Rebeka) sorrendet ítélt meg. A remek sprint fogadási szempontból is nagyon kiegyenlített volt, ennek köszönhetően az osztalékok is benne voltak a top háromban.

Az eredmények az alábbi linken elérhetők!

További képekért látogassanak el a Magyar Lovaregylet facebook oldalára!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS