/ by /   Friss hírek, Hazai agár hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Épül, szépül az agárpálya

A második helyi tribün előtti beruházás újabb mérföldkőhöz érkezett. A Nemzeti Agár Stadion és multifunkcionális sportpálya közepén befejeződött a füvesítés, melyet a következő időszakban a rögi és az öttusa sport vehet birtokba. Előbbi szakág a 7-es rögbivel olimpiai sportág, így nagy öröm a számunkra, hogy otthonra találtak a Kincsem Parkba. Az öttusa szinte már a kezdetek óta ott van az újkori olimpián, ráadásul az egyik legsikeresebb magyar sportág, amit többek között az 1989-es budapesti világbajnokságon is igazoltak a legjobbjaink ugyanitt a lovaglás során.
A Kincsem Park most is főszerepet kap, mert a Magyar Öttusa Szövetség szeptember 2-9. között a Kincsem Parkban rendezi az Öttusa és a Lézer Run Világbajnokságot.
E sportágak megjelenése azért is fontos a számunkra, mert színesíti és ismertebbé teszi a parkot, növeli a kihasználtságát, a második helyi műemléktribün pedig új, méltó feladatot kap. És már előttünk van a következő nagy feladat, a 2021-es Lovas Európa Játékok, melynek több számának a Kincsem Park ad otthont.

Fotó: Molnár Károly

SHARE THIS