/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Jaytee Milan Írországba utazott

Korábban már szó esett arról, hogy a tulajdonos Molnár Károly és Tenczel Gábor tréner külföldi versenyeken is szeretné megmérettetni a nagyszerű versenyagarat, Jaytee Milan-t.
Múlt héten Sodin Abigél és Tenczel Gábor nekivágtak az útnak és szerencsésen meg is érkeztek az agárversenyzés egyik őshazájába, Írországba. Tenczel Gábort kérdeztük, milyen volt az utazás, hogy érzik magukat kint és mik a tervek a versenyekkel kapcsolatban.

“Jaytee Milanról tudjuk, hogy kiemelkedik az európai mezőnyből, de a hazaiból mindenképpen. Ezt az 2018-as Európa Derby-n és a Kincsem Parkban is bizonyította. Molnár Karcsi barátommal már tavaly ősszel eljátszottunk a gondolattal, hogy nekiszaladnánk az Ír Derby-nek. Persze ez egy merész és drága expedíció, mégis úgy döntöttünk megpróbáljuk. Nekem megvan a versenyzési tapasztalatom az Egyesült Királyságból, Karcsinak pedig az optimizmusa és a határtalan lelkesedése a sport iránt; jól erősítjük egymást.

Közel 3 napos utazást követően megérkeztünk egy már előre kibérelt profi kennelbe, ahol nagy szeretettel és sok segítséggel fogadtak bennünket. Jaytee annyi támogatást és szeretetet kap minden oldalról, hogy mindene megvan a kiemelkedő versenyzéshez, persze a szerencsének is mellénk kell állnia. Egy kemény felkészülési időszakon vagyunk túl, igazából hónapok óta szinte csak rá koncentrálunk. Az első edzésén ügyesen abszolválta a pályát és úgy futott, mint aki nem is egyeneseken töltötte az elmúlt fél évet.

Az első kvalifikációs futama kedden lesz, ami még nem mérvadó, de mindenképp iránymutató a további tréningjében. Igazából sokszor azon kell dolgoznunk hogyan fogjuk egy kicsit vissza, mert olyan vehemenciával veti magát a munkába, mint aki pontosan érzi a súlyát annak miért vagyunk itt. A sétákon menetel, úgy megy elöl mint egy mozdony, a sprintekbe apait anyait belead. Szükség is lesz az őrült akarására, mert itt rengeteg nagyon gyors agár van, akiket le kell majd győznie, ami azért Írországban nem egyszerű. Az Ír Derby olyan verseny az agarak számára, mint a lovaknak Epsom Derby, kizárólag a legjobbak Angliából, írországból, Skóciából.

Sokan mondták indulás előtt, hogy Jaytee nem lesz elég Írországba, de én másképp látom. Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a versenyt és ha a balszerencse vagy egy sérülés nem szól közbe, akkor meg is kell hogy legyen. Rég volt a kezemben ennyire akarós agár. Mint fentebb említettem, pontosan tudja mire készülünk és hogy mi a feladat. Én hiszek benne.”

Sok sikert kívánunk!

SHARE THIS