/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Jön a Nemzeti Galopp Liga következő fordulója, a Kisbér Díj

Vasárnap nyolc izgalmas hazai futammal, élő külföldi közvetítésekkel, Jackpotokkal és Kincsem + futammal várjuk a hozzánk kilátogatókat. A nap a szokásokhoz híven 13:35-kor kezdődik, a program részeként próbafutamban láthatjuk Magical Luck-ot is, az első fogadható verseny pedig 14:00-kor kezdődik.

Ezúttal is minden korosztálynak lehetőséget biztosított a szervező, a csikók a Nyeretlen Kétévesek Versenyében próbálkozhatnak, az újoncokkal tarkított mezőnyben, szinte bármi megtörténhet, akár a legszebbnek vélt indulóval is szerencsével járhatnak.

A sprinterek a pálya egykori sztárja Városbíró nevével fémjelzett versenyében mutathatják meg tudásukat, a résztvevők között, Overdose két utóda: Night for Overdose (Bakos Gábor) és Aurora Borealis (Nagy Tamás), valamint testvére: Opium Bullet (Jozef Parigál) is jelen lesz.

A kis képességű lovak ezen a héten 1400 méteren próbálkoznak, teljes létszám mellett a Baltazzi Fivérek Emlékversenye Hendikepben, a Magyar Turf Miss Marple-t (Tímár Zsuzsa) véleményezi az élre.

Kiemelt tiszteletdíjakért és 1.300.0000 forintos összdíjazásért futnak öten az Epsomi Díjban, 15:30-kor. A már-már rendszeresen együtt futó társaságban Duce (Jaroslav Línek) top súlya ellenére is a játékosok kedvence lehet.

Kilenclovas társaságot toborzott az idei Mineral Hendikep, ahol III. osztályban, mérföldön versenyeznek a résztvevők szintetikus pályán. A részvevők közül többen nyerő forma után várhatják a startot, kedvencünk mégis a Derby-ben is látott Sagana (Nagy Tamás), aki jobb számaival újra eredményes lehet.

Több Derby reménység a 16:30-kor startoló Lomniczi Béla Emlékversenyben próbál szerencsét. A klasszikusban látottak alapján Mont Master (Bakos Gábor) remek esélyekkel indul, ugyanakkor Enigma (Nagy Tamás) és Zorro (Jaroslav Línek) is megnehezíthetik a feladatát.

Újabb állomáshoz érkezett a Németh Ferenc Emlékkupa, ahol a kezdő lovasok versenyeznek egymással. A tíz versenyt nem nyert „zsoképalánták” erőpróbájában szintén teljes mezőnyből válogathatnak a fogadók, a Magyar Turf Keszit (Kovács Milán) véleményezi az első helyre.

A Nemzeti Galopp Liga újabb mérföldköve a Kisbér Díj a nap záróakkordjaként kerül megrendezésre. A 2000 méteres klasszikusban különleges versenylovak szerepelnek együtt, itt lesz a sorozatnyerő Nancho (Jaroslav Línek) a stabilitás mintaképe, Bíborhajnal (Nagy Tamás), és a Derby bronzérmese For You is, aki a múlt héten visszatérő Nagy Polettel fog indulni.

Izgalmakban most sem lesz hiány, tartsanak velünk egész délután!

A futamokról a Magyar Turf hasábjain bővebben is olvashatnak!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS