/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Túl egy kalandos versenynapon

Nem volt kegyes az időjárás vasárnap a Kincsem Parkhoz, rövid idő alatt óriási mennyiségű víz zúdult a területre, melynek következtében a nap nagy részében szintetikus pályára kerültek át a versenyek, zászlós indítás mellett.

A csikóverseny még probléma nélkül lement, a Telivér Farm Kft. kétévesei uralták a mezőnyt, Hurrikán (Paizs Gábor) és Mirr Murr (Nagy Tamás) sorrendben, házibefutóval, mögöttük hasonlóan felnőttes mozgással Canada (Jozef Parigál) szállította a bronzérmet.

Az első zászlóval indított futamban Bírónő (Gönczi Rebeka) igyekezett megtartani elsőségét remek startja után, de végül Night for Overdose (Bakos Gábor) erősebbnek bizonyult és az utolsó 20 méteren felül tudott emelkedni, mögöttük pedig szintén remek versenyt futva La Lianga (Suták Csenge) szerezte meg a bronzérmet.

A Baltazzi Fivérek Emlékverseny Hendikepben Bossa Nova jelentős előnyt szakított magának a startnál, ami után már nem tudták utolérni az ellenfelek, így nyergében Suták Csengével pályafutása első győzelmét aratta. A dobogón Amarindi (Jaroslav Línek) és Miss Marple (Tímár Zsuzsa) végeztek, utóbbi erős céfotóban volt a negyediknek helyezett Queen’s Dancer-el aki éppencsak hogy lemaradt az éremről, nyergében Kocka Ákossal aki sérüléséből tért vissza szép eredménnyel.

Duce (Jaroslav Línek) továbbra is verhetetlen, ezúttal az Epsomi Díj-ban is sikerrel járt annak ellenére, hogy a közelmúltban sérülés érte és még a start sem sikerült számára tökéletesen. Nagy küzdelem árán nem szégyen kikapni, Nyelvtörő (ifj. Kozma István) is mindent beleadott így sikerült közeli második helyet kiharcolnia magának, a bronzérem Blokádnak (Gönczi Rebeka) járt, a negyedik hely pedig kizárásos alapon Dynamo-hoz került.

Jó kezdés után az egész mezőny együtt haladt a Mineral Hendikep során, sokáig Tiltott gyümölcs próbálta magánál tartani a vezető szerepet, az utolsó 400 méteren viszont egy pillanat alatt vette át az elsőséget Original (Jozef Parigál), támadása pedig olyannyira jól sikerült, hogy a célhoz már egyedül sikerült megérkeznie 3 ½ hosszal Tiltott gyümölcs (ifj. Fejes Lajos) és Napsugár Isabel (Bihari Alexandra) előtt.

Mont Master külön versenyét láthattuk a nap 6. futamaként megrendezett Lomniczi Béla Emlékversenyben, ugyanis a szép küllemű mén a Derby forma után játszi könnyedséggel sétálta le ellenfeleit, Oxford Thespian-t (Jakub Pavlicek), Regölő-t (Paizs Gábor) és Enigma-t (Nagy Tamás), a bírói ítélet szerint a győztes 9 hosszal előzte meg ellenfeleit.

A fiatal lovasok versenyében, azaz a Németh Ferenc Emlékkupa III. futamában sem volt egyszerű az indítás, hiszen egy szerszámbaleset és egy szabadra került versenyló is akadályozta a startprocedúrát. A hosszúra nyúlt várakozási időben viszont a még „állva maradt” lovaknak volt idejük megnyugodni a hosszas kényszer séta alatt. A második startkísérlet már jól sikerült hárman-négyen egyszerre ugrottak el és az első 25 méter megtétele után Aloiv Aivilo (Panyi Mátyás) ragadta magához a pacemaker szerepet. A jó küllemű szürke a verseny során fokozatosan növelte előnyét, végül pedig három hosszas biztos győzelemmel hálálta meg az istálló gondos munkáját. A dobogó második helyezettje a szintén remek esélyű Apostol (Morvai Előd), míg a harmadik díj Tangra-hoz került (Murakami Shu).

A nap legfontosabb versenyében a Kisbér Díjban a már sokszor méltatott Nancho ismét igazolta, hogy továbbra is a pálya legjobb lovai közt kell számon tartani, miután ismét győzelmi sorozatba kezdett. A verseny során a 400-as oszlopnál már nagyon fölényesen mozgott, egy rövid ideig Bíborhajnal igyekezett elkísérni, de mindhiába, Nancho könnyedén rázta le üldözőjét, és pályafutása 8. sikerét gyűjtötte be. A második hely Bíborhajnalhoz (Nagy Tamás) került, a harmadik díj pedig Big Foot-nak járt (Gönczi Rebeka).

Nancho tavaly Fézer Róbert idomítása alatt kezdte meg szárnyalását az akkor még háoméves herélt, zsinórban négyszer is sikerrel járt, majd négyévese már Maronka Gábornál tudta folytatni ott ahol elkezdte, a Gróf Hunyady József Emlékversenyben. A Millenniumi Díjban erős küzdelem után kapott ki Mágnástól, majd azonnal korrigálni is tudott, ráadásul a Derby napon a Buccaneer Díjban, jelentős konkurencia ellenére is. Az újabb sorozat vasárnap vette ismét kezdetét, miután a Kisbér Díjban sem tudták megközelíteni, győzelmi rátája ezzel a sikerrel immár 50%-os.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

A futamokról készült videók visszanézhetőek.

Az eredmények az alábbi linken érhetőek el.

A versenynap képeiért látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS