/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 30. hét

Hétfőn nem volt telitalálat, így 7,3 milliót fizetett a sorrend nélküli Kincsem+ nyerőosztály

Hétfőn senki nem találta el sorrendben az ötösbefutót és még a bónusz 3 is 33 600 Ft-ot ért. Kedden favorit győzelem ellenére szépen fizetett a sorrend nélküli Kincsem+ nyerő osztály is. Szerdán csupán hat ló ért érvényesen célba, amivel igen jól lehetet keresni. Csütörtökön egy elképesztő mérföldes galopp hendikep tartogatott izgalmakat, ahol Mickael Barzalona varázsolt egyet a végén. Pénteken a favoritot diszkvalifikálták, de így is rengeteg találat született a kisebb nyerőosztályokban. Szombaton Enghienben annyira jött a papírforma, hogy szinte csak az nem nyert, aki nem akart. Vasárnap az 150 millió Ft-os jackpotért szállhattak harcba a fogadók, ahol sok hazai tutista ért el nem sorrendi öt találatot.

Ezután nézzük az érdekesebb részleteket. 1800 méteren ritkán látni ilyen versenyt, amilyet hétfőn személhetett meg a nagyérdemű. Egy galopp síkversenyről van szó, melyben a start után azt láthattuk, hogy az égszínkék dresszben pompázó Mickael Barzalona lovával, Elegant Light-tal valami egészen elképesztő tempóban vágtatott az élre és hamarosan 8-10 lóhosszal elhúzott a mezőnytől. Krebs András a hazai közvetítés szpíkere a táv felénél kétségét fejezte ki, vajon lehet-e bírni ezt az erőltetett iramot? Nos, félelme beigazolódott – nem hiába közvetített már több ezer lóverseny futamot – és a vezető lóra a távoszlop után (200 méterrel a vége előtt) szinte az egész mezőny rászaladt. A versenyt az a Haman Ville (T. Bachelot) nyerte, akinek a trénere a futam előtt nagyon fogadkozott a ringben, amikor a tévé számára nyilatkozott.  Nem hiába mondják lovis berkekben: minden nüansznak megvan a jelentősége! A “felfordult” versenyek meg is lett az eredménye, hiszen több kiemelt induló is a gyors kezdősebesség áldozata lett és olyan lovak kerültek a frontba, akikre nem igen számítottunk. Summa summarum, ez annyira meglepte a játékosokat Európa-szerte, hogy egyetlen telitalálatos szelvény sem akadt a rendszerben. A szabályok szerint a meg nem nyert összeg hozzáadódott a sorrend nélküli Kincsem+ nyerőosztály nyereményalapjához, ez alaposan megnövelte az osztalékot, ami így 7 369 440 forintot tett ki. A Bónusz 4 találat 173 040 Ft-ot, míg a Bónusz 3 33 600 forintot ért.

Az ügetőt sokan jobban szeretik, mint a galoppot, hiszen a lovak időteljesítménye alapján igen jól be lehet lőni a fogatok esélyét a futamok előtt. Van azonban egy zavaró tényező (szemben a galoppal, ahol ez nem fordulhat elő): fennáll az esélye, hogy egy lovat galoppozás miatt kizárnak a versenyből. Tehát itt is érvényes a valamit, valamiért elv, az ügető bizonyos szempontból kiszámíthatóbb, de sokszor nagyobb benne a bizonytalanság faktor. Ennek ékes példáját láthattuk szerdán, Enghienben, ahol 13 ügető állt starthoz. Ott volt például a 4-es számú Fligny, akinek 10-es nyerő szorzója azt sejtette, hogy van keresnivalója a futamban. Figyelmeztető jel volt, hogy legutóbb Vincennesben elugrotta magát és kizárták. Most szintén nem sokkal a start után ugyanez történt vele. Az 1-es, 3-as és 8-as lovak szintén ugyanerre a sorsra jutottak, ezzel alaposan megcsappant a mezőny. Ez utóbbi lovak statisztikájában látható is, hogy sajnos hajlamosak az ilyen fogadókat bosszantó lépésekre, pontosabban ugrándozásokra. A 10-es Formi (E. Raffain) azonban nem vádolható ilyesmivel. A bet.lovi.hu oldalon elérhetők a lovak részletes futás adatai, itt is olvashatjuk, hogy ez a kiváló ügető az idén mintaszerűen teljesített eddig, semmi galopp, semmi kizárás. A mostani versenyben hajtója, annak rendje és módja szerint kivette a külső ívre és a célegyenesben megindította a támadást a győzelemért, amikor elhűlve láthattuk, hogy a ló, ahogy azt a lovisok mondják, “eldobja magát”. Újabb favorit esett ki így a versenyből. Hab volt a tortán a 14-es Fortissimoko (A. Abrivard) és a 12-es Franch Man (J. Dubois) kiesése nem sokkal a cél előtt, így csupán hatan fejezték be a futamot.
Érdekesség, hogy a favorit Funky Jet (P. Vercruysse) nem kapta el a ragályos ugrándozós kórt, és idei harmadik startjából harmadik győzelmét szerezve elsőként ért a célba. A nagy felfordulásban egy hazai fogadónak sikerült így is eltalálnia a 6-5-9-7-2-es befutási sorrendet, igaz nem sorrendben, nyereménye 328 200 forint volt a 600 Ft-os Kincsem+ tikett ellenében.

A hét közepén, csütörtökön tucatnyi hazai Kincsem+ TUTI játékos is nagyon szerencsés kézzel vásárolt lovi szelvényt valamely lottózóban A megjátszott esemény egy mérföldes galopp futam volt Deauville-ben, ahol 15 telivér állt starthoz. A rendkívül kiegyenlített mezőnyből a favorit Geonpi (A. Chesneau) és több esélyes is jól szerepelt, különösen Haut Bay (M. Barzalona) félelmetes hajrája dobogtatta meg a turf rajongók szívét. A 4-14-5-16-12-es befutási sorrend 18 hazai fogadó tuti szelvényén szerepelt helyesen, bár nem tökéletes sorrendben. Nyereményük egyenként 201 840 Ft volt. A Bónusz 4-esek 14 940 Ft-ot, a Bónusz 3-asok 6 180 Ft-ot vihettek haza.

Horváth Zalán

Elvágtat a mezőny a tribün előtt Deauville-ban
forrás: deauville.fr

A francia zsoké ranglista állása - 2019. július 30.

1 MAXIME GUYON 907 start 143 győzelem 482 helyezés
2 PIERRE-CHARLES BOUDOT 651, 124, 318
3 CHRISTOPHE SOUMILLON 541, 100, 269
4 CRISTIAN DEMURO 672, 85, 335
5 MICKAEL BARZALONA 509, 73, 240
6 STEPHANE PASQUIER 518, 49, 257
7 THEO BACHELOT 421, 47, 183
8 ALEXIS BADEL 361, 45, 163
9 ANTOINE HAMELIN 471, 45, 157
10 JULIEN AUGE 304, 45, 143

SHARE THIS