/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tour To Paris újra a pályán!

Dr. Hammersberg Elemér fantasztikus sprintere, Tour To Paris augusztus 2-án, pénteken Deauville-ban mutatja meg tudását az I. osztályba sorolt Prix d’Hudimesnil-ben. A lovasítással kapcsolatban sokáig csak találgattunk, hiszen több klasszis lovas neve is „fel volt írva” a menedzsment tervei között, végül választásuk a francia championátus sokszoros helyezettjére, a nagy tehetségű Maxime Guyon-ra esett. A fiatal crack lovas évek óta a Weithermer & Frere istálló elsőszámú zsokéjaként szerződött, ugyanakkor természetesen más nagy istállók is szívesen ültetik fel lovaikra, emellett a szakma nagyjai is nagyon kedvelik az agilis fiatalembert. André Fabre, Frederic Head, Carlos Laffon-Parias a hölgyek közt pedig Pia Brandt is rendszeresen lovasítják. A könnyű terhű zsoké idei teljesítménye egészen kiváló, 143 elsőségnél jár, mellyel vezeti a 2019-es championátust Pierre-Charles Boudot és Cristophe Soumillon előtt, minden bizonnyal Tour To Paris-val is remek párost alkotnak majd.

Maxime Guyon pályafutása meghatározó versenylovával, Solow-al

Eredetileg 12 telivért neveztek a pénteki futamba, ez a lista azonban a csütörtöki állvamaradás időpontjáig 8 lovasra apadt, mellyel több jó esély is kiesett az ellenfelek közül. A PMU tippszterei City Light-ot favorizálják, hiszen ő a mezőny legeredményesebb lova, ugyanakkor a magyar versenyzőt, TTP-t is a legjobb esélyek között tartják számon.

Stephane Wattel ötéves versenyzője, City Light közel fél millió eurós keresetnél jár már, 2018-ban több rangos királykategóriás versenyben is képviselte istállóját, emellett győzött a Group 3-as Prix de Saint-Georges-ben, majd Ascotban a Group 1-es Diamond Jubilee Stakes-ben mindössze egy rövid fejhosszal kapott ki Merchant Navy-tól. Ez volt pályafutása legjelentősebb eredménye. 2019-ben Maisons-Laffitte-ben kezdett a Listed Kategóriás Prix Servanne-ban, itt fél hosszal maradt el Inns Of Court-tól. Ezt követően ismét szerencsét próbált az ascoti seregszemlén, viszont itt már nem tudta megismételni a tavaly látott bravúrt, csak a kilencedik helyen zárt, nyergében Christophe Soumillon-nal.

Roncey parádés szezont kezdett idén, egy teljes év kihagyása után triplázott, Pau-ban-, Cagnes-sur-Mer-ben-, majd Marseilles Borely-ben is győzött. A sorozat idén májusban ugyan megszakadt, ugyanakkor két további II. osztályú helyezés következett, mellyel változatlanul jó eséllyel várhatja a pénteki startot, lovasa Cristian Demuro lesz.

Szintén alapteher mellett versenyez a Godolphin istálló tagja, Deemster.  Két ötödik helyezéssel kezdte meg az idei évet, miután tavaly a Listed kategóriás Prix du Pont Neuf trófeáját meghódította, emellett több értékes Listed helyezéssel gazdagította istállóját. Tavalyi formáival ő is komoly vetélytárs lehet, állandó lovasa, a Breeders’ Cup Turf győztes Mickael Barzalona.

A cseh champion tréner, Vaclav Luka kiváló ötévesével Troizilet-el készül a holnapi erőpróbára. A cseh versenyző megjárt már több nagymúltú francia versenyteret és egyik esztendőben sem maradt nyeretlen. 2017-ben Chantilly-ban, 2018-ban ParisLongchamp-ban, 2019-ben pedig Deauville-ban is nyert a pénteki futammal megegyező távon, a II. osztályú Prix du Manoir Potier-ben, akkor Christophe Soumillon-al indult, most pedig Antoine Hamelin fogja lovagolni.

Repercussion tavaly Angliában versenyzett, és nyert is hendikep szinten, majd kétszer is ő volt a leggyorsabb Chantilly-ban. Idén trénere megpróbált vele egy magasabb szintre lépni, ezért Longchamp-ban a Group 3-as Prix de la Porte Maillot-ban, ahol már nem volt elég erős. Itt Tour To Paris korábbi ellenfele Polydream ért át elsőként a célvonalon, míg Repercussion a vert mezőnyben végzett. Lovasa Pierre-Charles Boudot.

Bolt Phantom 2018-ban négyszeres győzelmi sorozatot tartott melyet sikerült az idei év debütálásakor folytatnia. Ezt követően kétszer is kikapott hazájában, eredményei révén további fejlődési lehetőséget látunk benne. Az amerikai tenyésztésű telivér, Angliában kezdte pályafutását Ismail Mohammed-nél, majd német tréningbe került, ahol azóta is szép eredményeket gyűjtött hendikep szinten. Pénteken első alkalommal lép francia pályára, lovasa Stephane Pasquier lesz.

Tour To Paris-ért tehát pénteken délután a deauville-i meeting harmadik futamában szoríthatunk, természetesen a délutáni fogadási ajánlat részeként fogadhatnak is kedvencükre! Start 14:55-kor!

A hivatalos program itt olvasható!

Sok sikert Tour To Paris!

Varga Áron

fotó: https://www.racingpost.com

SHARE THIS