/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Újrázz! és Bazsiville a versenynap két hőse

Izgalmasan alakult az idei újabb kétfutásos pontverseny, a Szent István Díj, amely a szombati ügető egyik fő attrakciójának számított. Az első felvonást remek lefutási idővel nyerte a hasonló futamok állandó főszereplője Újrázz! (Kolozsi László), mögötte Áronville és Zapato ért célba, míg a sokáig biztos harmadikként ügető Übü király elugrotta magát a befutó elején. Késő délután fordult a kocka, ekkor a futam korábbi kétszeres nyerője, Übü király (Márton Lajos) volt a legerősebb, aminek  a Szilvi istálló is örülhetett, hiszen így több pontjának köszönhetően az ezúttal “csak” harmadik Újrázz! szerezte meg az összetett győzelmet. Áronville kicsit peches volt, két ezüstérme végül a pontverseny harmadik helyére volt elegendő.

A program másik kiemelt futamában a jelenlegi legjobb, korai kétévesek csaptak össze. A Szalay János Emlékversenyben sokáig Mangoraja és Berill Lady látszott a frontban, a hajrában azonban már szinte csak Bazsiville (Fazekas Imre) volt a pályán, remek hajrájának köszönhetően könnyedén nyerte meg a csikók első kiemeltjét. A dobogó másik két fokán Mangoraja és az ezúttal is jól futó Bróm Lady osztozott.

A napi főfutamban, a Kőszegi-Kovács László Emlékversenyben Disney HR (Fazekas Andrea am.) volt a legerősebb, a szokásos remek finise újabb sikert jelentett számára, mögötte Rocky HR és Zséda ért célba. Két győzelemmel zárta a napot az Ötösbefutó istálló, előbb Uránia RG, majd Unika Vik váltotta elsőségre papíresélyét, mindkét hatévest Angyal Andor hajtotta.

SHARE THIS