/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 35. hét

Csütörtökön 5 milliót, vasárnap 4 milliót vihetett haza egy-egy hazai lóversenyfogadó

A nyári szünet utolsó hetében is volt alkalom a jól megszokott napi lóversenyjáték, a Kincsem+ kipróbálására. Ezúttal sem maradtunk milliós nyeremények nélkül, s ahogy ez már szinte törvényszerűséggé vált, ismét az okos gép játék, vagyis a Kincsem+ TUTI hívei közül kerültek ki a legnagyobb nyertesek. Ez az a játékforma, ahol a vásárlás pillanatában alakítja ki a játékszervező párizsi központjában működő számítógép a szelvényre kerülő 5 ló programszámát (plusz egy hatodik tartalék), amely az éppen aktuális esélyek függvényében keresi a lovakat. Ez nem azt jelenti, hogy csak a favoritok kerülnek a szelvényre, hanem az algoritmus nagyszerűsége éppen abban áll, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt az esélyes és a kevésbé esélyes lovak között, és ezt kínálja fel a fogadóknak. Ebből következik, hogy a számtalan kombináció valamelyike, amennyiben a verseny lefutása is úgy alakul, nagy valószínűséggel „betalál” néhány megvásárolt fogadószelvény esetében, ami komoly nyereséget jelent.

Így történt ez csütörtökön is, amikor 15 telivér állt starthoz a Handicap Lion futamában, és elindult a 2000 méteres távon. A verseny nevében szereplő hendikep szó a kulcs, hiszen ez jelzi, hogy esélykiegyenlített versenyről beszélünk. A galoppon ezt a nyeregben mért súly változtatásával érik el, s ebbe a zsoké testsúlya is természetesen beletartozik. Az említett futamban a top súlyt 60,5 kg-mal Pop Song képviselte, míg a legalacsonyabb teherrel Flor de Seda indult, csupán 51,5 kg-t cipelve a nyeregben. A futamok előtt és után emiatt látható, hogy minden lovas – a nyereggel a hóna alatt – felül a mérlegre és az ún. mázsáló bíró hitelesíti a kirótt terhet. Amennyiben a visszaméréskor eltérés mutatkozik a mérlegeléskor, az természetesen ok lehet a kizárásra. Ez egyébként igen ritkán szokott előfordulni. Amennyiben a lovas testsúlya nem elég a kívánt súly eléréséhez, abban az esetben a nyereg alatt lévő ólomtakaróba elhelyezett plusz fémdarabokkal pótolják ki a különbséget.

Maga a futam ennek megfelelően nagyon szoros eredménnyel zárult, szinte a mezőny fele egyszerre küzdött a győzelemért, amelyben végül Lanana (E. Hardouin) kerekedett felül egy óriási hajrával. A favorit Blue Hills a ranglista vezető Maxime Guyonnal a nyergében végül csak hatodik lett, így kiesett minden Kincsem+ tikettről. A 3-10-4-16-12-es befutási sorrend az egész európai rendszerben nézve nem szerepelt egyetlen tikettes sem így a pontos sorrendnek megfelelő nyereményalap átszállt a sorrend nélküli találatokra. Ebből a fajtából a teljes hálózaton 49 db volt fellelhető, de, ami számunkra örvendetes, ebből egy Magyarországon talált gazdára, mégpedig 5 029 020 forinttal gyarapítva boldog tulajdonosát.

Maxime Guyon vasárnap már újra elemében volt, és lovas sem volt esélytelen, bár éppen a mezőny legmagasabb súlyát, 61 kg-ot kellett vinnie a Prix des Invalides mezőnyében. Tehát ismét egy galopp hendikep futamot láthattunk, ezúttal 2400 méteren. A champion zsoké lova, In Front nem csak nevében volt elől, hanem a futam végén is elsőként ért célba biztosan, egy lóhosszal. Mögötte csupa esélyesnek mondható telivér következett, leszámítva a favoritot, aki ezúttal sem szerepelt a top 5-ben, hiszen Breath of Fire (Cristophe Soumillon) csak nyolcadikként zárt. Az 1-5-2-10-11-es sorrend összesen 73 feladott Kincsem+ szelvényen szerepelt helyesen, melyek nyereménye egyenként 4 388 040 Ft volt, köszönhetően a szokásos vasárnapi 150 millió forintos jackpot összegnek, amelyet a legmagasabb nyerőosztályban találatot elérő szelvények között osztanak fel. Nos, egy hazai TUTI játékosunk kezében ott lapult egy ilyen szelvény, amely így szeptember 1-én bőkezű hozzájárulásnak bizonyult az őszi tanévkezdéshez.

Horváth Zalán

Maxime Guyon elsőként lovagolt át a célon
Forrás: sportingpost.com

SHARE THIS