/ by /   FoodTruck, Hazai ügető hírek / 0 comments

Lakatos két nagydíjat nyerhet?

Szombaton tíz izgalmas ügetőverseny kerül megrendezésre a X. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n, melyek közül kiemelkedik a Nemzeti Ügető Liga VII. és VIII. futama, a 105. Hungária Díj (start: 16:30) és a Marschall József Emlékverseny (start: 17:30). Mindkét nagydíjban ott lesz a startnál a sokszoros champion Lakatos Csaba, megkérdeztük, hogy mire számít a futamokban.

Milyen esélynek tartod Sabath Black A.T.-t a Hungária Díjban?
– Köszönöm a felvezetést, de úgy gondolom, hogy egy nagy álom lenne mind két nagydíjat megnyerni, a realitás azt mondja, hogy már az egyik nagydíj győzelem is hatalmas bravúrnak számítana. Lovam jó képességű hároméves, aki már bizonyított hosszútávon is. Korának megfelelően élről indulunk, egy jó starttal sokra lehet képes. Nagyon jó formában van, különben nem is adnánk indulónak, így biztosan megállja majd a helyét.

Milyen mezőnyre számítasz?
– Nem igazán ismerem az ellenfeleket, Zsenerőzt viszont jól, tudom mire képes. Azt látom, hogy komoly német, osztrák, cseh és szlovén lovak vannak a mezőnyben.  Biztos vagyok benne, hogy erős ellenfelek lesznek.

Hogyan készültetek erre a futamra?
– Nem volt különösebben más a felkészítése a lónak, hiszen folyamatosan versenyben van, persze a hosszú táv miatt, az elnyújtott munkákra koncentráltunk Hajnal Tiborral.

Lehet beszélni a taktikáról?
– Lehet persze, de soha nem biztos, hogy amit elterveztünk, az fog végül megvalósulni. Várásra fogom hajtani, a vezető lovakkal szeretném tartani a tempót. De majd a helyzet adja magát, meglátjuk milyen gyors lesz a verseny lefolyása, alkalmazkodni fogok a körülményekhez.

Mire számítasz a Marschall József Emlékversenyben?  
– Ott Aileron lesz a társam, akiben nagyon bízom, mert a pálya legjobb lova. Eddig két munkában dolgoztam csak a lóval, de nagyon jól mozgott, ő egy rendkívül jó ló, amit már többször be is bizonyított. Én azt mondom, hogy az élmezőnybe várható, a harmadik helyezésre reális esélye mutatkozik.

Az ellenfelek közül kik a legerősebbek?
– Nagyon jó lovak állnak starthoz, nagyon erős mezőny lesz, itt lesz a címvédő a német Azimut, de a sok osztrák ló közül Tosca Victoryt egyértelműen ki kell emelni. Én azt gondolom, a többivel Aileron tartja és fel tudja venni velük a versenyt.

Elárulsz valamit a taktikáról?
– A tulajdonos kérése szerint várásra fogom hajtani, jó pozícióban tartani és mivel a végén nagyon erős, ott kihozni belőle a maximumot.

SHARE THIS