/ by /   A nap híre, FoodTruck, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Komoly lovak, magyar remények a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown

Immár hagyomány, hogy az első őszi hónapokban a régió legjobb ügetői és angol telivérei indulnak a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown, hazánk egyetlen lóversenypályáján a Kincsem Parkban. A versenysorozat 7-én szombaton az ügető nagydíjakkal kezdődik, e napon futják a Nemzeti Ügető liga két futamát, a Marschall József Emlékversenyt és a hosszútávú, nagy hagyományokra visszatekintő 105. Hungária Díjat. A 16:30-kor kezdődő hosszútávú nagydíjban nyolc extraklasszis versenyló indul, többek között az ide Magyar Ügetőderby és Kanca Díj győztes Zsenerőz Mitja Slaviccsal. Ott lesz a 4 millió forinttal díjazott versenynek a startjánál a fiatal német reménység Black Star és Rock my Dreams. Utóbbit az a Jozef Franzl hajtja, aki szép emlékeket őriz a Kincsem Parkról a tavalyi sikerei után. A németek mellett a szlovének is erős lovakat indítanak, elég ha csak Varele HB-ra gondolni, akit most is a régi egyik legjobbja, Joze Sagaj fog hajtani. Ausztriából Cashback Pellini futása mindenképpen üde színfolt lehet, csak úgy, mint a csehek öreg klasszisának a már 11 éves Un Nuage d’Osmoz indulása. Vincze Béla lova, Zsenerőz pályafutása legnehezebb versenyére készül, de az eddig látott formák alapján, további javulással a győzelemért küzdhet a magyar tréningből futó Sabath Black A.T.-vel egyetemben.
Az év legnagyobb sprintversenyében a Marschall József Emlékversenyben a dicsőségen kívül nem kevesebb, mint 9 millió forint a tét. Ez a versenydíj, már Nyugat-Európában is tetemes összeg, ráaádásul a verseny nemzetközi Gr-III-as besorolást kapott, így a verseny győztesének nevét egy pillanat alatt megtanulja Európa. A futam színvonalát és nemzetköziségét jól mutatja, hogy utoljára hazai győzelemnek 1999-ben tudott tapsolni a közönség. Ekkor Zala szépe Nagyváry Andreával Zádort és Belamit tudta magamögé utasítani még a régi ügetőn. A mostani nagydíj első számú esélyese a német címvédő Azimut Josef Franzllal a kocsijában. Az elmúlt két évtizedben sokszor vitték haza az osztrákok a verseny trófeáját, ezt szeretnék most is, így a sógorok hat lovat indítanak a nagydíjban. Közülük Nileo és Tosca Victory képviseli a legjobb esélyt kedvező startszámuknak köszönhetően. A magyar reményeket az import Aileron Lakatos Csabával és a sorozatnyerő Zeal Di Girilaco Veljko Mazsittyal képviseli. Utóbbi ügetősztár 16. győzelmére készül az erős nemzetközi mezőnyben, ráadásul idén mind a 7 versenyét megnyerte. Ami a magyar reménység ellen szól az a második sor lehet, amiből igyekszik erényt kovácsolni a rutinos hajtó. A Nagydíj 17:30-kor kezdődik, melyet a Sport 1 televízió élőben közvetít.

Emléktábla avatás

A hétvégi Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show szombati napján emléktáblákat avatunk a Kincsem Park tribünjének ügető oldalán. Az ünnepi eseményre a harmadik és a negyedik futam között 14:45-kor kerül sor, melyre mindenkit szeretettel várunk. Az első tábla a Kerepesi úti ügetőpálya első és utolsó győztesének állít emléket, míg a második tábla állításának apropója, hogy az ügetők a Kincsem Parkban 15 éve versenyeznek, így ezen a táblán az első futamgyőztes neve szerepel. A történelmi sikert ET és Vezér Emese érte el.

SHARE THIS