/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bemutatjuk a hétvégi nagydíjak indulóit – 1. rész

Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj

Cirfandli

A fiatal lovak közül Overdose fia sorozatnyeréssel búcsúztatta a 2018-as esztendőt, emellett olaszországi Listed versenye is eredményes helyezéssel zárult. Idén Cirfandli még csak négy versenyben futott, viszont két komoly versenyben, a Káposztásmegyeri Díjban és a Bérczy Károly Emlékversenyben is győzött. Topjával lehet keresnivalója ebben a mezőnyben is.

Impactful

Stanislav Georgiev idomítottja ebben az évben kezdte pályafutását Németországban, méghozzá igen reményteljesen. Nyeretlenségét már második versenyében sikerült elveszítenie, később pedig a táv növelésével elkezdett kiteljesedni, most mégis 1600 méteren próbálják. Idomárlovasával sokra lehet hivatott első magyar versenyében.

Mukab

A szlovák színekben versenyző sárga herélt meglehetősen sokoldalú, hiszen megvan benne a kellő gyorsaság a rövidebb távú versenyekhez, ennek ellenére komoly távbírást is igazolt már. A hazai közönség kétszer láthatta a Kincsem Parkban, tavaly az Ostinato Díjban nem alkotott maradandót, viszont az idei Szent István Díjban már könnyen nyert Mont Master és Selyemkő előtt. Ezen a távon is veszélyes ellenfélnek tartjuk.

Bíborhajnal

Az apró termetű szürke kanca Zala Csaba istállójában készül, méghozzá igen eredményesen, neve hallatán a kitartás, a küzdeni akarás és a stabilitás kifejezések jutnak eszünkbe. Bíborhajnal 2019-ben minden jelentős nagyversenyben starthoz állt és ott is volt a döntőben, ugyanakkor az elsőségre az augusztusi Hesp Róbert Emlékversenyig várni kellett. Tavaly ebben a versenyben közeli harmadik lett, most is eredményes futására számítunk.

Medyna

A tehetséges import kanca idén kissé váltakozva teljesített. Háromévesen Medyna a legjobb hosszú távú versenyekben évjárattársaival csatázott, most viszont úgy tűnik a sprint- és a rövidebb távok válhatnak igazán előnyére. 2019-ben nem volt szerencsés külföldön, hazánkban pedig csak a távok lecsökkentése után mutatott javulást. Ezúttal mérföldre fut, ahol tavaly Hazafi Díjat nyert, egyike a futam sok esélyesének.

Mooreen

A Stangel Racing istálló büszkesége duplázással kezdte a szezont, emellett két pénzdíjas helyezéssel jelentkezett hosszabb távokon. Eddigi teljesítménye alapján a mérföldes táv a kedvencei közé tartozik. Versenyeit általában végsebességének köszönhetően nyerte, emellett hatalmas küzdő, aki az utolsó pillanatokban is képes a maximumot beleadva harcolni.

Corston

Az orosz érdekeltségben lévő és cseh tréningben álló Corston idén kezdte versenykarrierjét. Több jó helyezés mellett egy versenyt nyert, távját azonban még nem sikerült igazán megtalálni. 1400-2400 méterig minden lehetséges verzióban próbálták már, vélhetően a mérföld sem állhat tőle messze, így nagy kíváncsisággal várjuk a vasárnapi szereplését.

Ryony

Jaroslav Línek saját idomítottja két- és hároméves szezonjában is kiemelkedően teljesít és kimondottan jó képességű lóként mutatkozott be. Már debütálásakor elvesztette nyeretlenségét, majd győzött a Starohájske Kritérium-ban és a Szlovák Derby-ben is szép bronzérmet szerzett. A táv rövidülése ellenére is komoly eredményt várunk tőle.

Varga Áron

SHARE THIS