/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bemutatjuk a hétvégi nagydíjak indulóit – 2. rész

Kincsem Díj

Hamarosan ismét Nemzetközi Lóversenyhétvége és Food Truck Show a Kincsem Parkban!  Az év legjelentősebb eseményén szakmai szempontok szerint is rendkívüli nemzetközi mezőnyök várhatók, több nagy cseh és osztrák tréner is nevezte legjobbjait az eseményre. A remek szórakozás tehát garantált! A nap során több kiemelt versenyt tartogatunk, szám szerint kilenc futammal igyekszünk kedveskedni az érdeklődőknek. A vasárnapi napot a gyermekek nyitják meg, akik „teltházas” Póniversenyben szerepelhetnek. A program részét képezi négy hendikep futam, melyek mellett az év legfontosabb erőpróbáit láthatjuk, köztük a Blaskovich Ernő Emlékversenyt, az Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díjat, a Tattersalls-Overdose Díjat és a Kovács Mihály Emlékversenyt. A nap záróakkordjaként pedig a mindenki által legjobban várt Kincsem Díj mezőnyéért szurkolhatunk, ahol az előzetes tervek szerint 8 versenylóra számíthatunk.

Bigfoot

Zala Csaba kiváló hosszútávú klasszisa, aki több nagydíjban bizonyította már rátermettségét. Idén azonban még nem lendült igazán csúcsformába, bár legjobbját rendszerint az őszi szezonban szokta produkálni. Roppant megbízható telivér, a végén mindig remekül hajrázik, lehet, hogy a szezon legfontosabb versenyében ismét megvillan?

Eskerkhan

Klasszikus hosszútávú ló, viszont kisebb-nagyobb sérülések miatt igen nehezen megy a felkészítése. Tavaly mindössze háromszor versenyzett, idén pedig csak egyszer tudták kihozni, akkor ötödik helyezést szerzett. 2000-3200 méterig vegyes távokon próbálták, utolsó sikerét egy első osztályba sorolt cseh versenyében érte el. A 100.000 cseh koronával díjazott futamban többek között a nálunk is ismert Autor-t és Joseph-et verte meg, ami alapján figyelmet érdemel ezúttal is.

Gaston

Marián Stangel idomítottja idén kicsivel halványabban kezdett, majd a nyári időszakban sikerült ismét magára találnia. Pozsonyban sikerrel járt a 2600 méteres Zlaty pohár-ban a Derby napon, egy hónappal később pedig 2400 méteren szerzett ezüstérmet, nyergében Jirí Palík-kal. Utóbbi eredményei alapján topon van, komolyan számolnunk kell vele

Nancho

A Kincsem Park legújabb sztárja élete formájában van, és egyre jobbnak tűnik. Tavaly óta tartó szárnyalása során mindössze egy alkalommal kapott ki, méghozzá nagy küzdelmet követően a Millenniumi Díjban. Ezután a Buccaneer Díjban és a Kisbér Díjban is bizonyította, hogy továbbra is ő a pálya egyik legjobb lova. Igazolt már távbírást 2400 méterre, így ez a tényező sem hátráltathatja.

Royal Gino

Jaroslav Línek csodás küllemű szürkéje bravúros szezont fut, hiszen idén a Bábolnai Díjban és az MNV Díjában is sikerrel járt nálunk, emellett Szlovákiában is kiválóan teljesített, értékes bronzérmekkel gazdagította istállóját. Keresete csupán ebben az évben több mint 6 millió forint, topját folyamatosan hozza, így ezúttal is egyike lehet a favoritoknak.

Survivor

Zala Csaba idomítottjának idén nem voltak könnyű versenyei, általában a pálya legjobb lovaival került küzdelembe, mégis legtöbbször pénzdíjas helyezéssel sikerült végeznie. Teljesítmény görbéje kissé hullámzó, utoljára a Szent István Díjban nem volt szerencsés, a kisebb helyezések egyikének megszerzése reális cél lehet számára, de ehhez legjobbját kell majd nyújtania.

Arcturus

Frantisek Holcák kiváló ír importja két kiemelkedő idényen lesz túl az év végén, statisztikája szerint minden második versenyét megnyerte. Eredményeit vizsgálva jól látszik, hogy nem tud rosszul futni, közel 15 milliós eddigi életnyereménye. Formája mellett a vitt terhe is rendkívül szimpatikussá teszi az idei Szlovák Derby nyerőjét, aki a fogadók egyik kedvence lehet.

Golden Sea

Idén mindent megnyert, ahol csak elindult. A Nemzeti Díjat követően Szlovákiában is könnyűszerrel emelkedett felül versenytársain, majd a 97. Magyar Derbyben pályafutása legjelentősebb sikerét aratta. A mezőnyben, hároméves kancaként ő viszi a legkisebb súlyt, élete eddigi legnehezebb megmérettetésén is a favoritok egyike.

Varga Áron

SHARE THIS