Magyarok külföldön!

18 telivérünk próbál szerencsét külföldön ezen a hétvégén, legtöbben a közeli szomszédaink versenytereire látogatnak el. Ezzel szemben Zala Csaba idomár és két gondozottja már a mai napon versenybe szállnak Berlin-Hoppegarten-ben.

A 8 futamos versenynapon Stormatic-ért és Sárkányfűért szoríthatunk, előbbi a nap negyedik futamaként megrendezett Pflanzen-Kölle Rennen-ben szerepel mérföldön, jelenleg 3-4. esélynek tartják a szaklapok. Start: 15:45-kor!

A startlista itt olvasható

https://www.german-racing.com/gr/renntage/rennen.php?id=1310373&d=20190914&s=S

Két futammal később Sárkányfű is színre lép a 2000 méteres Preis des Stall Memory-ban. A sötétpej herélt ebben a szezonban pénzdíjas helyezéseket szerzett, ugyanakkor a hűvösebb ősznek köszönhetően akár kicserélt lóként is versenyezhet. Emellett ő is figyelemmel kísért ló a fogadók szemében. Mindkét versenyzőnk nyergében Jiri Palik foglal majd helyet. Start:16:45-kor!

A startlista itt olvasható

https://www.german-racing.com/gr/renntage/rennen.php?id=1310372&d=20190914&s=S

Vasárnap két országban is színre lépnek a magyar lovak, Szlovákiában nyolcan mérkőznek meg a nemzetközi mezőnyökkel. A második futamban a kétévesek csatáznak egymással 1400 méteren, hazánkat Honthy Hanna (Goran Mesetovic) képviseli. Start 14:30-kor!

Másfél órával később az 5. futamban is érdekeltek leszünk. Az 1200 méteres Tatranská cena spolocnosti K-K METAL sprintben, a hétlovas társaságban az Álmodó istálló kiválósága, Crushing Power (Zdenko Smida) próbálkozhat majd, ellendelei közt cseh és szlovák versenyzőket is találunk. A hétlovas társaság 16:00-kor startol!

Az 1400 méteres Velká cena BBAG Baden-Baden rovina Listed kategóriás versenyében 1400 métert kell abszolválnia a fiatal pályakezdő lovaknak. A hétlovas csapatban Sky (Daniel Vyhnálek), Bramastra (Goran Mesetovic), Silverado (Pavlína Filipová), Imperialiste (ifj. Kozma István) és Coueur de Leon (Jaroslav Línek) is programon van, így abszolút magyar többségre számíthatunk. Start 16:30-kor!

A síkversenyek mellett a 8. futamban akadályon is lehetőséget kapnak az ugró szakág versenyzői, akik családias hatlovas mezőnyben adnak számot aktuális felkészültségükről. Magyarországról Babilonia (Adam Cmiel) versenyez majd a 4500 méteres erőpróbában, akitől ezen a távon még további javulást is várhatunk. Ellenfelei közt ismét ott lesz a klasszis Meny Bay is, így érdekes lesz látni, hogy a két rivális ismét megküzd-e majd a győzelemért. Start 17:30-kor!

A futamokról bővebben itt olvashatnak

http://web.zavodisko.sk/sk/startove-listiny.html

Szintén vasárnap Ebreichsdorf is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, hazánkból pedig nyolcan is jelen lesznek a 13 futamos vegyes versenynapon. A 12:45-kor startoló 1650 méteres Rubbellos – Trophy Amatőrversenyben Mirtusz és Drexler Virginia párosa indul.

13:45-kor a V. EUROMILLIONEN – REICHER ALS REICH – TROPHY, GP D. NÖ PFERDESPORTVERBANDES NOEPS mezőnyében Selyemkő (Piotr Krowicki), Kostjukov (Milos Milojevic) és Rajsamatazz (Tomas Lukasek) hármasáért szoríthatunk.

15:25-kor az 1650 méterre kiírt 12 lovas társaságban Summer Blilberry (Michal Demo), valamint Ace of Spades (Milos Milojevic) igyekszik majd helyt állni.

A nap legrangosabbnak futamában, azaz a Mr Hreen Sportwetten 151. Österr. Galopper-Derby-ben hat versenyző közt Magyarország színeiben indul majd Tarzaniya. Friebert Attila reménysége a hazánkban is jól ismert klasszis, Tomas Lukásek-el bizonyíthatja képességét.

Az ügetőversenyekkel és megannyi érdekes kuriózummal, például Teve Derby-vel tarkított versenynap záróakkordjaként a sprinterek közt Ribárszi Sándor gondozottja, Melyson (Milos Milojevic) indul majd egyedüli magyar lóként a 10 fős nemzetközi mezőnyben.

A részletes program alább olvasható

https://aroc.at

Valamennyi versenyzőnknek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

SHARE THIS