/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny a vasárnapi galoppon

Vasárnapi főversenyünk a pálya leggyorsabb lovairól szól majd, akik 1100 méteren adnak számot tudásukról. A Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben a szokásos ellenfelek Duce (Kovács Sándor), Pokolfajzat (Suták Csenge), Morita Menantie (Stanislav Georgiev) és Nyelvtörő csapatához a 10 esztendős Meteorit (Bakos Gábor) is csatlakozik, aki két év után tér vissza a versenyzéshez. A szaklap Morita Menantie és Duce párharcára számít, de a kis mezőny ellenére több forgatókönyv is elképzelhető. Start 17:00-kor!

A vasárnapi program a megszokott időben, 14:00-kor kezdődik, méghozzá a legfiatalabb generáció bemutatkozásának első felvonásával. A hatalmas érdeklődés miatt ketté osztott futam második részét a napi főverseny előtt láthatjuk majd, itt is 13 csikó részvételére számítunk. A nap során 1400-1600 méter közti rövid-középtávú futamokra várhatók, melyek között négy alkalommal Jackpot is növeli a TÉT osztalékot.

A Gáblik Antal Emlékverseny Hendikepben az elit osztályú lovak csatáznak, Medyna (Sasa Glogovac), Original (Suták Csenge) és Used To Be (Jakub Pavlicek) hármasa tűnik a legjobb esélynek.

Jó versenynek ígérkezik a tiszteletdíjas Szatmári Díj is, ahol hét telivér kéri figyelmüket, köztük a háromszoros nyerő Levendula (ifj. Kozma István), a nagy vetélytárs Fit to Fly (Paizs Gábor) és a remek szériában lévő She Moves (Suták Csenge) élvezheti a fogadók bizalmát. Hasonló izgalmakra számíthatunk a Zsibói Hendikepben is, ahol jó képességű háromévesek csapnak össze az „öreg lovakkal”. A futam várományosa Nirado (Bakos Gábor) lehet.

Vasárnapi hazai programunk mellett 150 milliós Jackpot várható a vincennes-i Kincsem+ futamban, melyet a teljes hazai és nemzetközi kínálat mellett természetesen élőben közvetítünk.

A mellettünk zajló OMÉK kiállítás miatt érdemes egy bő fél órával a megszokottnál korábban útnak indulni, hiszen a szokásosnál nagyobb forgalom lesz az Albertirsai úton és környékén.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Varga Áron

SHARE THIS