/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Morita Menantie könnyű győzelme a Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben

Rendkívül tudatos lovaglás után Morita Menantie és Stanislav Georgiev párosa vitte a prímet a Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben. A start után Nyelvtörő (ifj. Kozma István) gondoskodott a tempóról, egészen a távoszlopig sikerült megtartania vezető szerepét. Stanislav Georgiev ekkor vette ki szélárnyékból Morita Menantie-t aki idomárja kezében szívesen újított és végül 3,5 hosszal utasították maguk mögé az ellenfeleket. A várt harc a két korábbi istállótárs között sajnos elmaradt, ugyanis Duce megtagadta a versenyzést és állva maradt a startnál. A helyezettek között sem volt kiélezett harc, Nyelvtörő, Pokolfajzat és Meteorit sorrend született.

Original (Suták Csenge) start-cél győzelmét hozta a Gáblik Antal Emlékverseny Hendikep. Friebert Attila idomítottja remek startot követően azonnal magához ragadta a vezető szerepet, tulajdonképpen saját tempójában versenyezhetett, a taktika pedig tökéletesen bevált, így a hároméves kanca már másodszor lehetett ott a fotózáson. Az érmes helyek Medyna-hoz valamint Rikoleta-hoz kerültek.

Négyszeres győztest avattunk a Szatmári Díjban, hiszen a nagy favorit Levendula (ifj. Kozma István) ezúttal sem okozott csalódást a fogadóknak. Kreka István idomítottja az egész szezonban kiválóan teljesít, most 1400 méteren is letette névjegyét. A helyezettek szintén papírforma szerint realizálták esélyeiket, Fit to Fly (Paizs Gábor) és Mister Five Euros (Bakos Gábor) sorrendben.

Soltész András gondozottja United a Zsibói Hendikepben ért haza, ezzel idei második elsőségét is begyűjtötte, nyergében Suták Csengével, aki vasárnap kétszer is ott lehetett a győztesek körében.

A két részre osztott csikóverseny első részében Charlie Firpo (Paizs Gábor) csak sétált az elsőségig, majd néhány futammal később hasonló fölénnyel Főnix Fame (Maronka Gábor) is begyűjtötte első nyerését.

A Nyeretlenek Versenyében Benihana (Kovács Sándor) még top súllyal is remekelt, még a favoritoknál is erősebbnek bizonyult, mögötte Twisted Logic és Megfogó küzdöttek a helyezésekért.

A nap zárófutamában a legszebb és legszorosabb befutót láthattuk, végül a favorit Supreme (Kovács Sándor) győzedelmeskedett, a helyezésekért volt nagy küzdelem, Medica, Kapdarkey, Queen’s Dancer és Judit között, ők az említett sorrendben követték a nyerőt.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

fotógalériánkért látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára

SHARE THIS