Magyar St. Leger és Szent László Díj vasárnap

Vasárnap jön a Nemzeti Galopp Liga utolsó állomása, azaz a Magyar St. Leger, ahol a pálya legkitartóbb háromévesei versenyeznek a 4,5 millió forintos összdíjazásért.

A közönség egyik nagy kedvence a magyar tenyésztésű Államfő (Pavlína Filipová) lehet, aki a Kovács Mihály Emlékversenyben szerzett ezüstéremért vehet most revansot Mont Master-en (Bakos Gábor). Párharcuk mellett a mindig eredményes Sea My Soul (Stanislav Georgiev) a kancák közt érdemel nagy figyelmet, hiszen mindig jó eredményekkel zárt, legutóbb a Gróf Széchenyi István Emlékversenyben mindössze 1 3/4 hosszal maradt le a győzelemről. A külföldi lovak közül Alter Poseidon (Sasa Glogovac) okozhat még meglepetéseket, sőt francia futásai révén még a győzelme is könnyen elképzelhető.

A nyolcfutamos versenynap másik fő szenzációja a legjobb kétévesek versenye, azaz a Szent László Díj lesz. A hétlovas társaságban rendkívül nyílt versenyre lesz kilátás, az újoncok között Calabrese és Fly To Me is mutatkozott. A tapasztaltabb lovak közt a Derby győztest adó Silver Frost csikója, Silver Pepper (Paizs Gábor), valamint a hasonlóan jeleskedő Esti Fény apai testvére, Kráken (Sasa Glogovac) emelkedhet ki.

A nap negyedik futamaként a MAFE – Tattersalls Díjáért versenyeznek telivérjeink, a kis csapat szám szerint öt telivért számlál, köztük pedig Impactful (Stanislav Georgiev), aki az Imperiál Díjban látott teljesítménye révén favorittá léphet elő, valamint Selyemkő (Mocsinka Vivien) és Sárkányfű (Nagy Tamás) jó futására is számítunk.

A szokásos hendikepek 1300-1600 méterig kínálnak lehetőséget, az amatőrlovasok a nap VII. futamában mutatják meg tudásukat, a síkversenyek mellett pedig rögtön az első futamban legjobb gátlovaink is pályára lépnek Újkígyós Város Nagydíjáért az Őszi Nagy Gátversenyben.

A versenynap 13:00-tól vár minden kedves érdeklődőt!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS