/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 40. hét

Nem sikerült a triplázás Európa legnagyobb versenyében
Elmaradt a csoda! A világ jelenlegi legjobb lovának, a fantasztikus Enable-nek sem sikerült a triplázás Európa legnagyobb versenyében, a 2400 méteres Qatar Prix de l’Arc de Triomphe-ban, Párizsban. Ez a fantasztikus telivér lehetett volna a verseny 1920-óta íródó történetének első háromszoros győztese. Erre minden esélye meg is volt, mert az elmúlt két és fél évben nem talált legyőzőre. Ráadásul ez a verseny volt október 6-án a Kincsem+ futam is. Mindenki ezt a versenyt várta, csak a Kincsem+ fogadási típusra közel 10 millió eurót tettek fel a fogadók Európa-szerte. Az ünneprontó új hős a német színekben, de francia tréningben futó ötéves Waldgeist lett nagyszerű hajrájának köszönhetően.

Waldgeist felült a trónra
A Qatar Prix de l’Arc de Triomphe trófeájára az idei évben új név került. Az angol tenyésztésű, német színekben futó, de szindikalizált Waldgeist francia tréningben áll. Sikere egyszerre volt várható és egyszerre volt meglepetés. Várható volt, mert ő volt az a ló a mezőnyben, aki minden esetben képes a tudása legjavát nyújtani, igaz eddig rendre kikapott Enable-től. Várható volt, mert ez a kőkemény telivér évek óta ott van a legerősebb versenyekben, ahol sosem futott rosszul. Várható volt, mert a verseny történetének sosem volt még triplázója, így Enable nem csak a riválisok ellen, hanem a futam múltjával is versenyzett. Várható volt, mert a Waldgeist tavaly harmadik volt ebben a versenyben és ami még a ló mellett szólt, hogy trénere a franciák ikonikos alakja, Andre Fabre, aki a verseny történetének a legtöbb győztesét készítette fel.
A friss bajnok ötévesen jutott fel a csúcsra, apja a jelenkor legeredményesebb fedezőménje Galileo, aki most is bizonyította, hogy ő a világ legjobb ménje, csikói 80 darab Gr-1-es versenyt nyertek már, ez 80 Bajnokok Ligája döntő megnyerésének felel meg. Fedeztetési díja nem nyilvános, csak a legkiváltságosabb világsztár kancákat fedeztetik vele.
Az idei Qatar Prix de l’Arc de Triomphe futam egyben az október 6-i nap Kincsem+ versenye is volt, annak ellenére, hogy csupán 12 telivér állt starthoz. A kis mezőny miatt, rengeteg nyertes és telitalálatos szelvény született, így nem lehetett milliókat nyerni, annak ellenére sem, hogy a nyereményalapot a nap versenyére való tekintettel 600 millió forint jackpottal növelték meg.

Októberi milliós nyeremények
Az ősz második hónapjában is érdemes volt minden nap legalább egy 600 forintos Kincsem+ TUTI szelvényt megvásárolni valamelyik lottózóban. Az első öt napon kétszer lehetett 30 millió forint felett nyerni a jó befutási sorrenddel. A legmagasabb nyereményt múlt hét csütörtökön fizették: a pontos nyeremény 38.761.740 forint volt.
A legtöbb nyertes játékost október 6-án, vasárnap regisztrálták. A papírforma eredménynek köszönhetően minden idők legkisebb sorrendi Kincsem+ nyereményét fizették ki, ami még az 50 ezer forintot sem érte el.
október 6. befutási sorrend: 2-8-12-10-9 sorrendi Kincsem+ nyeremény: 669.120 forint
október 5. befutási sorrend: 13-5-4-10-3 sorrendi Kincsem+ nyeremény: 32.286.720 forint
október 4. befutási sorrend: 14-4-11-12-3 sorrendi Kincsem+ nyeremény: 6.301.560 forint
október 3. befutási sorrend: 2-15-12-5-9 sorrendi Kincsem+ nyeremény: 38.761.740 forint
október 2. befutási sorrend: 15-5-13-8-1 sorrendi Kincsem+ nyeremény: 45.180 forint

Krebs András

Waldgeist legyőzi a favorit Enable-t
(forrás: cnn.com)

Államfői látogatás a Kincsem Parkban
A kiemelt francia verseny mellett, vasárnap érdemes volt a hazai lóversenyélet központjára, a Kincsem Parkra is figyelni. A hároméves angol telivérek a 2800 méteres Magyar St. Legerben álltak starthoz. A Nemzeti Galopp Liga záró állomásában a magyar-cseh együttműködés diadalát láthattuk. A nyerő lovat, Államfőt Gajdos Zsolt tenyésztette nyíregyházi ménesében, majd másfél éves korában a régió egyik legjobb tréneréhez, a cseh Vaclav Luka gondozására bízta. Ezzel Államfő egyszerre képviseli a magyar és cseh színeket, és ami a legfontosabb, hogy eredményesen. A 4,5 millió forint díjazású nagydíjban végig remekül helyezkedett vele lovasa, majd a befutóban tetszés szerint győzött. E sikerével méltó módon zárta az idei szezonját és csak abban bízhatunk, hogy jövőre is lesz hasonlóan sikeres államfői látogatás a Kincsem Parkban.

SHARE THIS