/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Tour To Paris Listed győztes

Hazánk nagy kedvence, Tour To Paris újabb pályán szerzett győzelmet. A sprinterklasszis a közelmúltban új tulajdonba került, ahol az előzetesen megtervezett programja szerint Group 3-as versenyben folytatta pályafutását, itt azonban elmaradt a várt siker. Pia Brandt tréner asszony nem adta fel, hiszen jól ismeri idomítottja képességét, ezért nevezte Maisons-Laffitte-ba, a Listed kategóriás Prix de Bonneval-ba. A különleges vonalvezetésű pálya Párizstól néhány kilométerre található Észak-keleti irányban, közvetlenül a Szajna partján. Maisons-Laffitte leginkább a különlegesen hosszú egyenes pályájáról híres, melynek 1100 méteres szakaszán állt most starthoz Tour To Paris. Mindannyian tudtuk, hogy Tour To Paris függetlenül a felülettől, vagy a helyszíntől kiemelkedik gyorsasága révén, és mondhatnánk, hogy most is a tőle megszokott versenyt láthattuk, ám a szokásos forgatókönyv ezúttal másképp alakult..

A start után rendszerint kedvencünk szokott feltűnni az élmezőnyben, ez most sem volt másként, remek indítás után azonnal a frontban galoppozott, azonban a szintén gyors ellenfelek közül Mubaalegh hamar átvette a stafétát, és bevezetett a mezőnynek. 

A végső hajrá rendkívüli izgalmakat hozott, 700-nál lovasa Cristian Demuro kivette a takarásból és fellovagolta a vezető pozícióba, majd megpróbáltak elköszönni a mezőnytől, ekkor azonban újabb kihívó gyújtotta be a rakétákat. A hátrányból érkező The Right Man a külső barrier adta támogatást kihasználva folyamatosan közelített, végül pedig a célfotónak kellett döntenie a két bajnok között. A közvetítést végignézve szinte megkülönböztethetetlen a különbség a két klasszis között, a célbírák azonban TTP javára döntöttek. Az ítélet egy orrhossz különbséget állapított meg kedvencünk javára. Ezzel TTP begyűjtötte idei harmadik győzelmét is, mely egyben pályafutása első Listed sikere. A győzelem önmagában óriási dolog, az azonban még nagyszerűbb, hogy egy teljesen új taktikával, küzdelemben is sikerrel járt, ráadásul még magasabb szinten.

Az újabb bravúros versenyről készült videó a Canal Turf honlapján megtekinthető

Varga Áron

fotó: Paris-Turf (http://www.paris-turf.com/actualites/prix-de-bonneval-l-240308)

SHARE THIS