/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Magyar hajtók Ausztriában

Vasárnap egy nemzetközi, 9 fős futamban több hajtónk is starthoz áll Ausztriában, a sógorok egyik legnagyobb versenynapján. A túra egyik szervezőjét, Fazekas Andreát kérdeztük a verseny kapcsán.

Milyen versenyben állnak starthoz a hajtóink?
– Az osztrákok a Bécsi Ügetőverseny Egyesület alapítójának tiszteletére vasárnap futják a gróf Hunyady Kálmán Emlékversenyt, ezen a napon kerül megrendezésre egy osztrák-magyar baráti hajtótalálkozó, ahol négy magyar hajtó is starthoz áll majd. Korábban volt már ilyen találkozó többször is. A közelmúltban az osztrák kollégáink itt jártak és javasolták, hogy hosszú idő után újítsuk fel a kapcsolatokat, ennek keretében kerül megrendezésre ez a futam. Örömünkre a Kincsem Nemzeti Kft. támogatta a hatótalálkozó szervezését, így a tervek szerint a folytatás jövőre Budapesten a Kincsem Parkban lesz.

Kiknek szurkolhatunk majd a futamban?
– Juhász Balázs, Goran Zolnaji, Horváth György és Kolozsi László hajtanak majd a versenyben, ami a nap elején kerül megrendezésre.

Milyen lovakkal fognak indulni? Mit lehet előzetesen tudni?
– Ezekben a versenyekben általában a házigazda biztosítja a lovakat, ez most is így lesz. Kolozsi László számára nem lesz ismeretlen a társa, az itthon is sokat futó Zizitopot fogja hajtani, aki korábban az ő idomításában állt. Egy futamban Csordás Emil két gondozottja is fut, az egyiket ő hajtja, a másikat Vezér Emese.

Sok sikert kívánunk hajtóinknak!

SHARE THIS