/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kétévesek Kritériuma és Köztársasági Díj vasárnap

Vasárnap két kiemelt jelentőségű futammal várunk minden kedves érdeklődőt a Kincsem Parkba, hiszen ezen a napon a Kétévesek Kritériuma mellett a Köztársasági Díj is a szokásos program részét képezi majd.

A keretprogram a téli óraátállítás miatt 12:00-kor veszi kezdetét a Smiling Hendikep-el, ahol a kis képességű versenyzők harcára számíthatunk, szám szerint 10 telivérrel. Jelen állás szerint Riadó-Judit-Lovely Fighter hármasát véleményezi a legjobb esélyként a szaklap.

Vasárnap négy kiváló tiszteletéért is futnak telivérjeink, Bayer Andrásra, Dr. Bartha Lászlóra, Kedvesi Józsefre és Horák Jánosra emlékezünk ezen a napon, a fiatal zsoképalánták pedig a Németh Ferenc Emlékkupa utolsó futamában csatáznak majd.

Sárkányfű (kívül), a 2018-as Köztársasági Díj győztese, a nyeregben Milos Milojevic

Első kiemelt versenyünk, az elit kategóriába sorolt Köztársasági Díj 13:30-kor startol majd a gyeppálya 1800 méteres oszlopától, a mezőny hét versenyzőt számlál. Medyna minden versenyében jól teljesít, tavaly pedig ezüstéremmel zárta ezt a futamot, így a szaklap vele számol előként. Wasmy nyerő formával rendelkezik, így a friss eredmény révén vele is számolnunk kell. Eskandar hosszú kihagyás után várakozáson felül teljesített, lendületes zárkózását követően mindössze két hosszal maradt le Wasmy mögött, ezzel negyedikként ért célba. Ha megfutja tavalyi számait bizony komoly veszélyt jelenthet a favoritokra.

Dante’s Peak a 2018-as Kétévesek Kritériumának győztese, zsokéja Salvatore Sulas

A nap zárófutamaként a pálya legjobb kétévesei lépnek pályára, hogy bizonyítsanak a Kétévesek Kritériumában. A klasszikus nagydíjban ezúttal 10 versenyzőt láthatunk majd együtt futni, melyek közül Secret Grey-Bramastra és Imperialiste triója emelkedik ki első ránézésre, ugyanakkor a fiatalok versenyében más forgatókönyv esetén sem csodálkozhatunk. Secret Grey debütálásakor rendkívül meggyőzően teljesített, immár tapasztaltabb lett, vélhetően javul is pár kilót, ha mindezt igazolja nem lesz könnyű megverni. Bramastra szintén meggyőző, nyert is már hasonló távon, utoljára Pozsonyban Imerialiste-et is sikerült megvernie, akkor mindössze 1 hosszal maradt el a nyerő mögött, fejlődése szemmel látható. Főnix Fame is sokat javult utoljára magas számmal verte ellenfeleit, most is a döntőbe várjuk. Start 15:35-kor!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

SHARE THIS